Jablonec – Vrchlabí 6:5

Atraktivní souboj na severočeském ledě přinesl bitvu vedoucího celku tabulky s aktuálně druhým týmem. Zároveň byl však duelem mužstev, kterým se v poslední době daří zcela odlišně. Zatímco Jablonec si proti tradičnímu soupeři připsal devátou výhru v řadě, pro podkrkonošský celek šlo o pátou porážku za sebou. Jako první se do vedení dostali hosté, když se v 10. minutě po puku natáhl Urban a v přesilovce otevřel skóre – 0:1.

Vrchlabští náskok uhájili až do první přestávky, chvíli před sirénou ale putovali za katr Bendík s Jirků a domácí dvojnásobnou přesilovku využili hned v nástupu do prostřední periody. Prosadil se Lukáš Tondr, za další tři minuty si ale horalé vzali náskok zpět zásluhou dobře postaveného Bláhy. Za stavu 1:2 dlouhé minuty kralovali oba brankáři. Na straně jedné Soukup, na druhé exvrchlabský Jelínek. Pak ale přišly první klíčové momenty zápasu.

V čase 31:41 vyrovnal na 2:2 zcela zapomenutý Brokeš a za další půlminutu už Jablonec vedl po trefě Homolky. Ve 37. minutě už domácí vedli o dvě branky, 26 vteřin před druhým odchodem do šaten ale vrátil Vrchlabské na dostřel Urban. V Jablonci se ve středu utkání muselo líbit. Góly padaly na obou stranách, trestné lavice si od svých hostů takřka neodpočinuly. Body ale zůstaly „doma“, Vlci totiž i ve třetí třetině dokázali soupeři dvakrát odskočit na rozdíl dvou branek, a ač Stadion pokaždé stihl odpovědět (naposledy tři vteřiny před koncem), na body už nedosáhl.

Fakta – branky a asistence: 21. L. Tondr (Plíhal, Bříška), 32. Brokeš (Mrkvička), 33. Homolka (Mulač, Maďar), 37. Havelka (Frk, Babec), 50. Mulač (Maďar, Brokeš), 58. Plíhal (L. Tondr, Bříška) – 10. Urban (Voženílek, Bendík), 24. Bláha (Matějček, Bendík), 40. Urban (Mrňa, Procházka), 56. Kastner (A. Půlpán), 60. Kastner (Urban, Matějček). Rozhodčí: Čáp – Marek, Kettner. Vyloučení: 6:10, navíc Mrkvička – Bendík oba 10 minut OT. Využití: 2:2. Třetiny: 0:1, 4:2, 2:2. Diváci: 505.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Voženílek, Bendík, Vašíček, Muška, J. Moník, Jirků, Hozák – T. Půlpán, Kastner, A. Půlpán – Chalupa, Matějček, Bláha – Procházka, Urban, Mrňa – Hidveghy, F. Moník, Pšurný.

Nymburk – Trutnov 5:1

Z utkání Kolín - Nymburk (5:2).Zdroj: Michal Bílek

Oba soupeře před utkáním v tabulce dělila jediná příčka, zároveň ale také propastných osm bodů. Pokud se Draci chtěli přiblížit čtvrté příčce, klíčové pro postup do play off, potřebovali nějaký bod přivézt. To se však nestalo. Kuriózní situace se odehrála už před úvodním buly. Zjistilo se totiž, že nefunguje časomíra a nebýt místního elektrikáře, který dorazil na poslední chvíli, hrálo by se možná druholigové utkání i s pomocí stopek.

To ale nakonec nebylo třeba a i s fungující časomírou předvedli domácí hráči bleskový nástup do zápasu. Už na konci sedmé minuty vedli o dvě branky, když se nejprve trefil Josefus a v přesilovce na 2:0 zvyšoval Stehlík. Hosté se střelecky prosadili až v polovině utkání zásluhou Kally, v naději na vyrovnání ale žili pouze čtyři minuty. To proto, že na 3:1 rychle zvýšil Kuzďas. Když pak stejný hráč v 56. minutě přidal čtvrtý gól a za další minutu Josefus pátý, bylo o výsledku a šesté listopadové porážce Trutnova rozhodnuto.

Fakta – branky a asistence: 2. Josefus, 7. Stehlík (Arnošt, Jirásek), 35. Kuzďas (Grim, Král), 56. Kuzďas (Grim, Král), 57. Josefus (Stehlík, Jirásek) – 31. Kalla (Ukhin, Fedulov). Rozhodčí: Jaroš – Horký, Štěpánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Třetiny: 2:0, 1:1, 2:0. Diváci: 250.
HC BAK Trutnov: Jeschke – Vácha, Poul, Kynčl, Bezděk, Pražák, Šefl, Leder, Suk – Šimeček, Kalla, Kubinčák – Martinec, Semorád, Ukhin – Fedulov, Janoušek, Tatar – M. Poul, Bucek, Chára.

Kolín – Dvůr Králové 3:1

V dosavadních dvou soubojích Kozlů s Rodosem platilo, že pokaždé získal všechny tři body domácí tým. Nic na tom nezměnil ani třetí vzájemný duel. Lépe do něj vlétli hosté, jimž patřila první vážnější šance. Půhoný však místo střely volil přihrávku na lépe postaveného spoluhráče, což nebyl dobrý nápad.

A tak padl gól do druhé branky. V polovině osmé minuty předvedl skvělou individuální akci Němec. První střelu mu ještě zmařil gólman Landsman, pak ale domácí borec objel branku a napodruhé už překážku v brankovišti překonal. Ve 14. minutě zastavila ránu dvorského Karlíka tyč, přesto se hosté vyrovnání dočkali. V čase 28:42 domácí brankář kryl střely Valáška i Matějíčka, a další dorážku prvně jmenovaného už ale zareagovat nemohl – 1:1. Velká škoda, že nerozhodný stav nevydržel déle.

Už ve 32. minutě totiž hosté špatně vyhodili puk, toho se zmocnil Koffer, a jeho ránu za záda Landsmana dorazil Semirád. Necelé dvě minuty před koncem prostřední části přidali Kozlové třetí gól z přesilovky a v závěrečné dvacetiminutovce už si zasloužené vítězství pohlídali.

Fakta – branky a asistence: 8. Němec, 32. Semirád (Koffer, Hanzl), 39. Semirád (Martínek R., Havelka) – 29. Valášek (Matějíček). Rozhodčí: Ondráček – Tasch, Rousek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Třetiny: 1:0, 2:1, 0:0. Diváci: 610.
HC Rodos Dvůr Králové nad Labem: Landsman – Karlík, Matějíček, Petira, Franc, M. Tondr, Faltys, Vitebský, Hamerský – Sedláček, Valášek, Luštinec – Řepík, Kocián, Fořt – Půhoný, Hoskovec, Dušek – Zmítko, Řezníček.

Aktuální tabulka:

1. Jablonec 18 87:57 42
2. Vrchlabí 19 69:51 35
3. Kolín 19 68:49 34
4. Nymburk 19 73:66 32
5. Trutnov 19 57:74 21
6. Dvůr Králové 18 67:69 18
7. Letňany 18 42:86   9

Příště (v sobotu) se hraje:
Kobra Praha - Vrchlabí, ŘIsuty - Dvůr Králové, Sokolov - Trutnov.

Kristýna Holubcová s Terezou Královou byly nejlepšími střelkyněmi českých juniorek v přípravě 
s Německem!
Trutnovačky zářily v reprezentačních výběrech