Do Trutnova přijel výborný soupeř. Souhlasíte se mnou, že byl vůbec nejsilnější ze všech, proti kterým jste v letošní sezoně hráli?
Určitě souhlasím. Přijel soupeř s obrovskými zkušenostmi. Mají v kádru hodně bývalých hráčů z extraligy, navíc ukázali i fyzickou sílu.

Velmi důležitým faktorem byl úvod zápasu. Hosté začali ofenzivně a bylo dobré, že jste neinkasovali, viďte?
Jak říkáte, hlavně ten začátek byl z jejich strany kvalitní. My jsme tam asi trochu zaspali a bylo jen dobře, že jsme neinkasovali branku. Naopak se nám podařilo skórovat jako prvním.

Výborný výkon opět předvedl Radovan Biegl. Může být právě on rozdílovým mužem série?
Opět chytal výborně. Radovan je naší jistotou ve všech zápasech, které odchytal. Víme, že se na něho můžeme spolehnout a i nám se pak utočí klidněji.

Po deseti minutách jste se oklepali a naopak sami udeřili. Co předcházelo vaší úvodní trefě?
Čekali jsme asi moc dlouho na to, s čím soupeř přijede. Vlétli na nás, ale pak jim asi odešly síly. Před gólem vybojoval puk Lušťa (Jakub Luštinec – pozn. aut.), já to od něj dostal ideálně mezi kruhy, kde jsem byl úplně sám. Naštěstí jsem to nějak procedil gólmanovi mezi nohama (usmívá se).

Gól celému týmu pomohl, byli jste po něm odvážnější. Neměly by se ale poměrně dlouhé přesilovky pěti proti třem proměňovat? Co tam bylo špatně?
Podle mě tam bylo málo střelby, chyběl i větší tlak do brány. Je škoda, že jsme nějaký gól nepřidali, on by ten zápas taky vypadal jinak.

Hosté trestali vyrovnáním, které jim ale dlouho nevydrželo. Opět váš gól. Prozradíte recept na brankáře Kučeru?
Recept? Ten já vám neřeknu, vždyť já ho sám neznám (smích). Ten druhý gól byl spíš o štěstí. Nějak se to ke mně odrazilo, já bekhendem gólmana přehodil a došouralo se to za brankovou čáru.

V předkole baráže se hraje jiným systémem než doposud. Mrzí hodně neproměněné trestné střílení?
No, je to blázinec. Do poslední chvíle jsme nevěděli, s kým budeme hrát. Teď zase jiný systém. Trestného střílení je sice škoda, ale stává se to. Kdybych nebyl dřevo, mohl jsem taky přidat třetí gól, ale trefil jsem tyčku. Hlavně, že jsme vyhráli.

Přesto, jak byste odhadl vaše šance před odvetným duelem? Na co si budete muset dávat největší pozor?
Pozor si budeme muset dát na jejich zákeřnost. Je to hodně silový soupeř. Nesmíme také prospat začátek. Cesta je dlouhá, ale každopádně pojedeme na jih Čech vyhrát a pokračovat v cestě za tím, co si všichni přejeme.

Na jihočeský důraz platila Maškova přesnost

Hokejisté Trutnova v úvodním utkání předkola baráže o II. ligu porazili HC David Servis České Budějovice 3:1. Čtvrtý gól odmítl Šimoníček.

Lepší soupeř se během aktuální sezony v Pro Hockey aréně nepředstavil, přesto zůstalo vítězství doma. Kouč Ladislav Lubina tak během středečního dne obdržel dva dárky. Nejdříve trenérskou nabídku od pražské Slavie, pak výhru od svých trutnovských svěřenců. Draci v sérii předkola vedou 1:0 na zápasy, jelikož se tentokrát hraje „pohárovým" způsobem, v odvetě by jim teoreticky stačila i porážka o jediný gól.

Předkolo baráže

HC BAK Trutnov – HC David Servis České Budějovice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Fakta – branky a asistence: 13. Mašek (Luštinec), 35. Mašek (Šimoníček), 46. Šimoníček (Procházka) – 33. Hanzal (Bombic). Rozhodčí: Kareš – Šmika, Bosák. Vyloučení: 4:7, navíc Luštinec (TRU) 10 minut OT. Diváků: 488. HC BAK Trutnov: R. Biegl – Antonín, Kozák, Malinský, Karlík, Poul, Procházka – Mašek, Šimoníček, Luštinec – Veselý, Chytráček, Zelenka – Perutek, Janoušek, Smékal – Zítka. HC David Servis České Budějovice: Kučera – Bombic, Brus, Cikán, Chaloupka, Tupý, Radouch, Vomela – Fousek, Čížek, Fleišman – Hanzal, Heindl, Janda – Říha, Dan. Mikeš, Dal. Mikeš – Pražák, Rob, Suchánek – Šulčík.

Hosté vedeni zkušeným kapitánem Lubošem Robem se pod Krkonošemi představili jako fyzicky velmi vyspělý tým. Sílu zpočátku používali hokejovým způsobem a domácímu celku značně zatápěli. Trutnov měl však ve své bráně Radovana Biegla a s jeho pomocí svítil na ukazateli skóre až do 13. minuty stav 0:0. Pak už ale přišla branka a k radosti takřka pěti stovek diváků padla za záda hostujícího gólmana Kučery.

Postaral se o ni po nahrávce Luštince Mašek a po soupeřově vyrovnání stejný hráč ve 35. minutě vracel vedení zpět na domácí stranu. Velká škoda, že domácí nedokázali trestat hrubé fauly soupeře v přesilových hrách. Třetí gól ale přece přidali. Ve 46. minutě se prosadil Šimoníček, a kdyby stejný hráč v čase 59:50 proměnil trestné střílení, mohlo být na břehu Úpy před sobotní odvetou (17.00) ještě veseleji.