Tolik blízko byly v sobotním utkání II. ligy tři vrchlabské body. Hostující celek od nich dělila jedna vteřina! Jenže domácí dokázali vyrovnat, a tak museli vzít horalé za vděk dvoubodovému zisku, který jim zajistil po 34 sekundách prodloužení hrdina utkání Moučka.

II. liga

Klášterec – Vrchlabí 5:6 (2:2, 0:2, 3:1 – 0:1)

Fakta – branky a asistence: 3. Mála (Bečvář, Suk), 7. Štrach (Řepík), 45. Štrach (Řepík), 53. Jáchym (Miklovič), 60. Kuncl (Štrach) – 3. Březina (Gengel), 15. Moučka, 22. Moučka, 34. Březina (Bláha, Gengel), 52. Jakubec (M. Filip), 61. Moučka. Rozhodčí: Kostourek – Kokrment, Coubal. Vyloučení: 7:10. Využití: 3:0. Diváků: 250. HC Klášterec nad Ohří: Damašek – Kuncl, Koblitz, Štrach, Pelc, Drobný, Matějka, Mašek – Mála, Bečvář, Suk – Řepík, Jáchym, Miklovič – Vrána, Peštuka, Paleček – Diviš, Toman, Schönauer. HC Stadion Vrchlabí: Pavelka – Vondráček, Hamerský, Poskočil, Klement, Kolář, Pulec, Provazník, Lenoch – Jakubec, M. Filip, Fořt – Jirků, Moučka, Šťastný – Březina, Bláha, Gengel – Marek, D. Filip, M. Svoboda.

Vrchlabští měli za sebou dva nevydařené duely, během nichž pokaždé stihli skórovat jen jednou, což nikdy na body nestačilo. Této mety ale v Klášterci docílili už po 135 vteřinách hry, když Gengel nabídl střeleckou pozici Březinovi. Vedení 0:1 bohužel hostům vydrželo jen 19 sekund. Bleskově totiž vyrovnal Mála a v sedmé minutě už Klášterec vedl. Pak ale přišly velké momenty nedávného nováčka ve vrchlabském týmu. Reprezentant pardubické líhně Moučka ještě do pauzy srovnal a v nástupu do druhé části poslal hosty do vedení. To ve 34. minutě navýšil Březina a zdálo se, že Východočeši plují za třemi body.

Tím spíš, když osm minut před koncem upravoval kapitán Jakubec již na 3:5. Jenže domácí se nevzdali. Snížili a při závěrečné power-play srovnali stav Kunclem pouhou vteřinu před sirénou. Jaká škoda! Přesto byla sobota 16. listopadu dnem vrchlabského vítězství. Bod navíc totiž v prodloužení zajistila hostům trefa Moučky.

.. na slovíčko s hrdinou sobotního utkání

Potřetí v sezoně nastříleli svěřenci trenéra Pavla Biegla do soupeřovy sítě více než pět branek. Podruhé se do kanonády „přimotal" hattrick jediného hráče. Na ledě Klášterce nad Ohří jej docílil jedenadvacetiletý útočník JAROSLAV MOUČKA, jenž si svou třetí trefu v zápase schoval na tu nejvhodnější dobu. V čase 60:34 rozhodl prodloužení.

Jardo, ve Vrchlabí jste odehrál teprve pátý zápas, ale už v něm jste se nesmazatelně zapsal do paměti zdejších fanoušků. Máte velkou radost?
Radost mám tak na půl. Vážíme si dvou bodů na ledě soupeře, ale mohly být tři, kdyby jsme v poslední třetině nepřišli o dvougólové vedení.

Co vůbec říkáte na to, jakou podporu má v Krkonoších tento druholigový klub?
Není si na co stěžovat, spíš naopak! V klubu vše funguje, jak má a naši fanoušci jsou skvělí, chodí fandit v hojném počtu a za tuto podporu jsme jim velice vděční.

V sobotu jste nastoupili v Klášterci. Po sérii nepřesvědčivých výsledků jste potřebovali úspěch. Bylo znát zvýšené předzápasové napětí?
To si nemyslím, přistupovali jsme k tomuto utkání jako ke každému jinému. Cílem bylo odevzdat na ledě maximum a pokusit se samozřejmě vyhrát.

Úvodní třetina přinesla gólové hody, ale v té druhé jste si vypracovali dvoubrankový náskok. Co za ním stálo?
První třetina byla oboustranně dost vyhecovaná, došlo tam k několika tvrdým střetům, vše mělo ještě dohru při odchodu do kabin. Po přestávce se vše uklidnilo a hrál se víc hokej, což nám vyhovovalo.

Sedm minut před koncem jste vedli 5:3. Co ale následovalo pak? Jak popsat dění pár vteřin před koncem?
Ztráta toho vedení nás mrzí, udělali jsme dva zbytečné fauly v útočném pásmu, z toho jeden padá na můj vrub. To by se za tohoto stavu, kdy do konce zbývá pět minut, stávat nemělo. Soupeř obě naše vyloučení dokázal potrestat gólem, a tím nakonec vyrovnal.

Prodloužení jste naštěstí zvládli. Jak byste popsal svojí třetí trefu v utkání, která doladila váš hattrick?
V prodloužení je na ledě více prostoru, to mi vyhovuje. Sjel jsem si pro puk za naši branku a dokázal se s ním dostat až před tu soupeřovu. Vystřelil jsem kolem obránce a myslím, že to brankáři propadlo mezi nohama (pochvaluje si).

Lze si jen přát, aby se vám ve Vrchlabí podobně dařilo i dál. Jak se vám zatím váš nový tým jeví. Na jakých pozicích by podle vás měl ve druhé lize působit?
Jak jsem již říkal, v klubu vše funguje jak má, zázemí je na skvělé úrovni. Tým je dobře poskládán, jsou tady zkušení hráči, i dravé mládí. Myslím si, že bychom mohli být o pár pozic výš, ale soutěž je velice vyrovnaná.

Už ve středu vás čeká další tabulkový soused. Co ze sobotního utkání byste si rádi vzali do bitvy na ledě Děčína? Čemu se naopak je potřeba vyvarovat?
Je jasné, že to bude těžký zápas. Určitě bychom všichni rádi navázali na zlepšenou produktivitu v zakončení, konečně se nám podařilo dát více než jeden až dva góly. Vyvarovat se také musíme zbytečných vyloučení, tím se dostáváme pod tlak, a to by se nám opět nemuselo vyplatit.