Ještě než se naplno rozjede, máme tu horkou novinku. Trutnovský klub se v pátek rozloučil s trenérem A mužstva Alešem Půlpánem. Důvody pak popsal v tiskové zprávě na svém webu.

„Vážení fanoušci trutnovského hokeje, ke dni 10. 8. 2018 se vedení klubu rozhodlo odvolat z pozice hlavního trenéra pana Aleše Půlpána. Hlavním důvodem bylo to, že obě strany si představují chod klubu jinak a jejich názory se neslučovaly se zvoleným směrem a koncepcí klubu,“ stojí v úvodu prohlášení.

Kouči, jenž vedl A tým v posledních sezonách ve II. lize se na rozloučenou dostalo poděkování. „Obě strany se rozchází jen v dobrém. Pan Aleš Půlpán udělal v Trutnově velký kus práce, za což mu patří velké poděkování. Právě on stál v čele týmu v uplynulé, rekordní sezoně.“

Jak tedy nyní bude vypadat realizační tým mužstva, které před sezonou posílili mimo jiné i Jan Semorád či Jaroslav Kalla? „Hlavním trenérem se stává pan Petr Vácha, který je držitelem trenérské licence B. Nově bude mít A mužstvo trenéra brankářů, kterým se stal pan Vladimír Kamenický, jenž mimo jiné pracuje pro největší kemp brankářů v Evropě Goalie Academy International. Dočasným asistentem bude Ondřej Poul, současný manažer klubu, který je držitelem trenérské licence C. Nově bude mít A mužstvo také šéftrenéra a metodika. Tím se stal pan Jaroslav Řehák, který je držitelem licence B a již v minulosti stál úspěšně na střídačce A týmu HC BAK Trutnov. U mužstva nadále zůstává pan Luboš Petera, který bude nadále plnit roli vedoucího mužstva,“ stojí dále v prohlášení vedení HC BAK Trutnov.

Aktivní byli v posledním týdnu také ve Vrchlabí. Ne že by proběhly nějaké změny uvnitř klubu, ale hráči jako první vyjeli k přípravnému utkání. Na domácí duel s Kolínem si našlo cestu neuvěřitelných 405 (!) diváků, těm se ale hokejisté obou oddílů příliš neodměnili. Zápas totiž skončil bezbrankovou remízou. Kdo navíc vydržel až do prodloužení a věřil, že uvidí alespoň trestná střílení, případně výhru domácího mužstva, musel být zklamán. V 58. vteřině zkrácené hry se při vyloučení Jirků trefil hostující Jakub Semirád a ukončil utkání, v němž dominovali brankáři.

HC Stadion nastoupil v této sestavě: Soukup (Abrahám) – Jirků, Kynčl, Jiří Vašíček, Havránek, Muška, Bendík, J. Moník, Chleborád – Chalupa, Urban, Procházka, Bláha, Mrňa, F. Moník, Hnik, Hidveghy, Pšurný, R. Krsek, Kerekanič, Oppelt, F. Krsek.

Fotbalisté Vrchlabí (červené dresy) jsou třetím nejvýše postaveným týmem v podkrkonošském regionu.
Atraktivní šlágry hned na startu nové sezony

Přípravné zápasy podkrkonošského tria (18.00)
Čtvrtek 16. 8. Kolín – Vrchlabí.
Sobota 18. 8. Dvůr Králové – Vrchlabí (17.00).
Úterý 21. 8. Dvůr Králové – Kolín.
Čtvrtek 23. 8. Dvůr Králové – Trutnov, Jablonec n. N. – Vrchlabí.
Pátek 24. 8. Žďár n. S. – Dvůr Králové
Úterý 28. 8. Dvůr Králové – Nymburk, Žďár n. S. – Trutnov
Čtvrtek 30. 8. Trutnov – Vrchlabí, Jablonec n. N. – Dvůr Králové
Čtvrtek 6. 9. Vrchlabí – Trutnov, Kolín – Dvůr Králové
Sobota 8. 9. Nymburk – Dvůr Králové.