Vrchlabí k Vajgaru
Úvodní utkání nové sezony čeká také na čtvrtfinalistu posledního ročníku. Loni pátý tým II. ligy HC Stadion Vrchlabí se dnes od 18 hodin představí na ledě Jindřichova Hradce. Domácí premiéra horaly čeká za týden proti Jablonci nad Nisou.

Už je to tady! Zatímco včera otevřela své brány Tipsport Extraliga, hned o den později se na start mohou těšit příznivci druhé ligy. V jejím rámci se letos budou o mistrovské body rvát i dva podkrkonošské celky. Loni úspěšné Vrchlabí doplní po báječné sezoně v krajské lize také hokejisté Trutnova.

Pod vedením trenéra Jiřího Malinského zahájí hráči novou sezonu na domácím ledě. Dnes před 18. hodinou se dají v okolí Pro Hockey arény očekávat davy fanoušků. Vždyť druhá liga se do Trutnova vrací po dvou letech a snad každý příznivec zdejšího hokeje se již startu nemůže dočkat.

Na úvod ale dorazí velice obávaný soupeř. Kobra Praha patřila v poslední druholigové sezoně do horních pater tabulky a podobné plány má jistě i letos.

Kdo dnes dorazí na trutnovský stadion, bude mít možnost se potkat s obměněným kádrem domácích. Úspěšnou partu v létě opustili trenér Lubina a Junek (oba zamířili do Slavie Praha). Procházka v Trutnově ukončil hostování a další bývalí ligisté Zelenka, Zadina a Biegl ukončili kariéru. Posledně jmenovaný přesto v klubu zůstal, a to v roli trenéra brankářů.

Novými hráči jsou brankářský navrátilec Jeschke, Březina (Vrchlabí), Chaloupka (Kolín), Voženílek (Pardubice), Dufek, Čáp (oba Nové Město) a Konečný (Hradec).

„Chceme se pohybovat ve středu tabulky"

Na střídačce „draků" cítí už nějaký ten rok důvěru. V posledních letech ani není divu. Vždyť v sezoně 2011/2012 dovedl tým ke třetímu místu ve II. lize a po vyloučení klubu ze soutěže bavili jeho svěřenci publikum i v krajské lize.
Po památné finálové bitvě s Vrchlabím, která skončila neúspěchem, dovedl mužstvo v následující sezoně k titulu krajského přeborníka. Poté trutnovský kolektiv prošel kvalifikací a baráží, aby dnes mohl vyjet na druholigový led proti HC Kobra Praha. A co můžeme nejen od dnešního utkání čekat? To prozradil JIŘÍ MALINSKÝ v rozhovoru pro náš Deník.