Proti celku ze západočeské metropole by rádi navázali na výkon právě z prestižní evropské soutěže a konečně nastartovali nějakou delší vítěznou sérii. Výsledky v nejvyšší domácí soutěži jsou totiž jako na houpačce. Minulý víkend hradečtí hokejisté nejprve přehráli 3:0 Litvínov, aby pak v neděli po nezachyceném úvodu prohráli na ledě mistrovského Třince 1:4. Teď musí z evropského hokeje znovu přepnout na ten domácí.

Mountfield Hradec Králové v probíhající sezoně 2022/2023.
KVÍZ: Co (ne)víte o letošním týmu hradeckého Mountfieldu?

„Určitě to není lehké. Rozdíl mezi extraligou a Ligou mistrů je značný. Člověk si může říct, že je to pořád jenom hokej, ale změnu cítíme. Navíc doma se všichni moc dobře známe. Musíme se kvalitně připravit a na Plzeň vlítnout,“ říká hradecký útočník Martin Štohanzl.

První vzájemný souboj obou soupeřů skončil na ledě Indiánů přesvědčivou výhrou Mountfieldu 5:2. Plzni se navíc v posledních kolech moc nedařilo, když prohrála tři zápasy v řadě. „Oni vyznávají podobný styl hokeje, protože také nemají tolik vysokých hráčů. Snaží se hodně bruslit, jsou otravní a chtějí donutit soupeře k chybám pohybem,“ upozorňuje na největší přednosti dnešního soupeře Štohanzl.