Na sever odcestovali Východočeši v pondělí odpoledne. „Těšíme se. Moc si totiž vážíme toho, že jsme postoupili ze skupiny. Čeká nás evropský top tým. Bude to další konfrontace rychlého hokeje. Färjestad je velmi ofenzivní mužstvo, ve švédské lize mu patří druhé místo. Věřím ale, že budeme konkurenceschopní a odehrajeme dobrý zápas,“ přibližil hlavní trenér Hradce Tomáš Martinec.

Na náchodské, zimním stadionu si domácí hokejisté vyšlápli na tabulkově lépe postaveného soupeře. Třebechovice přejeli výsledkem 5:1.
Lídr zaváhal, hlavní pronásledovatel neskóroval. Vítěze úvodní části určí středa

V jeho sestavě už nebudou obránci Richard Nedomlel, River Rhymsa a Joona Huttula. První jmenovaný v reprezentační přestávce zamířil do Liberce. Oba cizinci si zase místo v hradeckém dresu nevybojovali a na východě Čech skončili.

Poprvé by se naopak v dresu Lvů měli představit útočník Zdeněk Doležal, jenž přišel z českobudějovického Motoru a také slovenský obránce Mislav Rosandič, který pod Bílou věž zamířil místo Nedomlela z Liberce. V Hradci už však v minulosti působil.

Těsně před odletem do Švédska se společně s Oliverem Okuliarem vrátili z reprezentačního srazu slovenského národního týmu. K týmu se připojil i Marek Zachar. „Myslím, že budou rozehraní ze špičkového evropského hokeje a věřím, že nám pomůžou. Jsou pro nás velmi důležití,“ doplnil Martinec.