Na webu www.hokej.cz se píše, že Trutnov končí ve II. lize, jelikož neuhradil startovné pro nový ročník. Co byste k tomu prosím řekl?
Řeknu jen to, že jsem se to dozvěděl v pátek odpoledne cestou z Prahy. Přijde mi zvláštní, že výkonný výbor o něčem rozhodne a dotčený to ani neví. Nehledě na to, že my máme startovné zaplacené. V pondělí začneme činit kroky, abychom toto rozhodnutí zvrátili.

Kdy jste posílali přihlášku a rázem i startovné? Víte, kde mohla vzniknout chyba?
Přihláška se posílala na začátku května a následně se ještě potvrzovala účast. 31. 5. byl na aktivu stanoven termín úhrady startovného na 10. června. Jelikož jsem byl v tu dobu v zahraničí, odeslal klub panu Schiefnerovi email, že startovné pošlu hned po návratu, jelikož mám jako jediný přístup k účtu. Tak se i 18. 6. stalo.

Mluvil jste již s někým ze svazu a vysvětloval vám někdo momentální situaci?
Nikdo! Nikdo před tím a nikdo po tom. Já to vnímám tak, že naše skupina měla 11 účastníků a někdo se nyní snaží počet snížit na deset. Trutnov je navíc pro všechny nepohodlný, mají to k nám daleko. To rozhodnutí prostě nemá logiku a my se budeme bránit.

Trutnov vyloučen z II. ligy! Klub se chce bránit

Nečekaná zpráva dorazila do centra hokejového dění podkrkonošského regionu. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na svém zasedání v pátek 22. června rozhodl o vyřazení Trutnova z listiny druholigových mužstev. Důvod? Neuhrazené startovné!

„Vzhledem k neuhrazení startovného rozhodl výkonný výbor ČSLH podle článku 207, odstavce 1 Soutěžního a disciplinárního řádu o nezařazení družstva HC Trutnov do II. ligy pro sezonu 2012/13," cituje oficiální web českého hokeje komuniké po zasedání výkonného výboru.

Pro členy trutnovského klubu je tato zpráva zcela nečekaná. Nikdo totiž nebyl o chystaném kroku informován, navíc podle slov šéfa klubu Zdeňka Poula bylo startovné odesláno na svazový účet 18. června. „Zprávu jsem se dozvěděl v pátek odpoledne, když jsem se vracel z Prahy. Dozvěděl jsem se to ve stejnou dobu jako celý národ. Přijde mi velice zvláštní, že výkonný výbor něco rozhodne a dotčený o tom vůbec neví," zlobil se Poul po zjištění verdiktu.

V neděli 1. července měli druholigoví hokejisté Trutnova zahájit přípravu na nový ročník. Nyní ale nikdo neví, co se bude dít s družstvem, které v loňské sezoně překonávalo historické klubové rekordy a ve II. lize skončilo na vynikajícím třetím místě.