Základ důležitému prvnímu vítězství Dvoráci položili v úvodní dvacetiminutovce, kdy se dvěma krásnými ranami do horního rohu branky prosadil útočník Daniel Filip.

Dvůr Králové – Náchod 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Fakta – branky a asistence: 7. Filip (Hamerský, Luštinec), 9. Filip (Luštinec), 25. Ježek (Filip, Hamerský), 26. Sedláček (Lelka), 41. Rutrle (Luštinec), 57. Fořt (Polák) – 20. Janoušek (Kodym, Ježek). Vyloučení: 10:6, navíc Hamerský – Javůrek oba 10 minut OT, Verner 5 minut do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 970. HC Rodos Dvůr Králové n. L.: Čáp – Daňo, Karlík, Hamerský, Vitebský, Vacek, Zmítko – Polák, T. Veselý, Fořt – Luštinec, J. Ježek (od 31. Rutrle), D. Filip – Lelka, Sedláček, Szakál.

V krásné atmosféře, jakou zápasu vytvořila bez tří desítek tisícovka diváků, dali Dvoráci soupeři jasně najevo, že to s odplatou za loňskou porážku myslí vážně. Domácím vyšel start do utkání. V 7. a 9. minutě dvakrát nabíjel Luštinec parťákovi z útoku Filipovi a jeho přesně umístěné rány zaregistroval gólman Mertlík až za svými zády. Hosty do utkání vrátil přesilovkový gól Janouška pouhou desetinu sekundy před sirénou, dlouho ale Náchodští v nadějích na dobrý výsledek nevytrvali.

Naopak hned ve 25. minutě to byl znovu Daniel Filip, kdo zavezl puk do útočné třetiny a vybídl ke skórování Ježka – 3:1. Domácí byli na koni, hnáni skvělým publikem využívali každou příležitost ke střelbě a za aktivitu byli odměněni hned za další minutu. Lelka před brankou našel Sedláčka, a ten trefil puk nejlépe, jak mohl.

O výsledku se zdálo být rozhodnuto. Bohužel si ale v utkání našel místo i nehezký moment. V polovině utkání hostující Verner srazil k zemi střelce třetí branky Ježka a rozhodčí likvidační zákrok klasifikoval jako zásah do oblasti hlavy a krku. Pro Vernera minimálně tento duel skončil, stejně tak ale pro domácího snajpra, jenž si z ledu odnesl otřes mozku a hnuté krční obratle.

Ve druhém útoku zraněného nahradil Rutrle a byl to právě mladý odchovanec Dvora, kdo spoluhráče pomstil pátou trefou ve 43. vteřině závěrečné periody. Poslední střelecké slovo si vzalo tři minuty před koncem duo mazáků Polák – Fořt. Oba hračičkové si dvakrát vyměnili puk a po vyšachování obrany druhý jmenovaný doladil výsledek na „tenisových" 6:1.