Dvůr Králové - Vrchlabí 4:7 (0:4, 1:0, 3:3)

Fakta - branky a asistence: 25. Szakal (Mišinec), 43. Szakal (Komárek), 51. Fořt (Faltýnek), 52. Luštinec (Szakal) - 6. Maďar (Klement), 10. Urban (Srnský, Matějka), 11. Šimoníček (Bláha), 19. Šťastný (Maďar), 42. Urban (Matějka), 45. Bláha (Jirků, Šimoníček), 59. Bláha (Šimoníček). Rozhodčí: T. Padevět - Bednář, Runštuk. Vyloučení: 2:5. V oslabení: 0:1. Diváci: 350. HC Rodos Dvůr Králové n. L.: Škop (od 30. min. Husár) - Mišinec, Zmítko, Vitebský, Vosyka, Faltýnek, Hamerský - Polák, Veselý, Fořt - Szakal, Ježek, Luštinec - Sedláček, Vacek, Komárek - Rychtera. HC Stadion Vrchlabí: Jelínek (od 41. min. Sobotka) - Lenoch, Klement, Boček, Kadavý, Hejda, Vacek - Maďar, Filip, Šťastný - Matějka, Urban, Procházka - Jirků, Bláha, Šimoníček - Matějček, Srnský.

Před úvodním buly se sympaticky pozdravily oba fanouškovské tábory a pak už si vzaly slovo především sami hokejisté. Vrchlabští odehráli výborně první třetinu, během níž si vypracovali dostatečný čtyřbrankový náskok. Jako první se dokázal prosadit bleskovým kontrem Maďar, v polovině úvodní třetiny se slepenými góly prosadili Urban a Šimoníček. Také domácí měli šance, ty ale skvěle zlikvidoval gólman Jelínek. Poradil si i se dvěma samostatnými nájezdy a právě po obrovské šanci Ježka udeřili z protiútoku hosté počtvrté. To se nekompromisní střelou nechal připomenout Šťastný.

Prostřední část přinesla změnu ve hře domácího mužstva a útočné pásmo se Stadionu přece jen přivřelo. Jediný gól tak byl k vidění na straně druhé, to když rozradostnil domácí publikum Szakal.

Ve třetí periodě domácí snížili dokonce až na dvoubrankový rozdíl. Nejprve zvyšovali za hosty Urban s Bláhou, pak ale na druhý gól Szakala v utkání navázali Fořt s Luštincem, kteří zakončovali skvěle sehrané akce Dvora. Stav 4:6 byl ze strany účastníka krajské ligy velmi pozitivní, poslední slovo ale patřilo hostujícímu Bláhovi, jenž sedmou vrchlabskou trefou potvrdil očekávanou převahu svého týmu.

Vrchlabští hráči se tak vítězstvím dobře naladili na sobotní druholigovou bitvu v Havlíčkově Brodě, Dvoráci zase vyzkoušeli „jiný level" před nedělním startem semifinále krajské ligy. V něm se svěřenci kouče Topola postaví vítězi pátečního souboje mezi Jaroměří a Novou Pakou.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Topol, trenér HC Rodos Dvůr Králové nad Labem: „Do zápasu jsme vstoupili trochu bojácně. Hráči neplnili taktické pokyny, lítali všude možně, propadali. O přestávce jsme si to v šatně vyříkali a pak už jsme, neříkám, že pořád, hráli s Vrchlabím vyrovnaně. V některých fázích jsme soupeře dokonce přehrávali a dali jsme i góly po pěkných akcí. Zápas přesně splnil to, co jsme chtěli. Jsem úplně spokojený. Vrchlabí je výborný tým, dlouho jsem neviděl mužstvo, které hraje tak pěkný hokej. Výsledek je spravedlivý."

Petr Hlaváč, trenér HC Stadion Vrchlabí: „Vyhrálo se, tak výsledek hodnotím kladně. Nečekali jsme nic jednoduchého, a to se potvrdilo. Už dnes má Dvůr druholigové mužstvo a pokud posílí v obranných řadách, mohl by ve druhé lize usilovat i o postup mezi deset nejlepších. Úvod zápasu jsme zvládli výborně, od druhé třetiny si domácí zvykli na tempo hry a tomu uzpůsobili i taktiku (už s námi nechtěli hrát otevřený hokej). A tak nám byli vyrovnaným soupeřem. My naopak, jak je naším zvykem, jsme polevili, a tak z toho byl naprosto vyrovnaný zápas až do konce. Něco jsme si vyzkoušeli, jak by mohlo fungovat v ostrém zápasu, něco šlo hůře, ale od toho přátelské zápasy jsou. Děkuji Dvoru, že si s námi zahráli a musím pochválit oba tábory fanoušků za korektní fandění a výbornou atmosféru. Škoda, že těchto zápasů nemůžeme odehrát v mistrovské sezoně více, ale snad v budoucnu se ve Dvoře představíme i na mistráku. Dvůr by si to zasloužil."