Patriku, se Dvorem jste se v domácím prostředí utkali už podruhé. V čem byl zápas jiný než ten, jímž jste v září otevírali nový ročník II. ligy?
Asi ve všem bych řekl. Dvůr už se ve druhé lize rozkoukal a jak je vidět i podle výsledků, dokáže být rovnocenným soupeřem každému týmu.

V derby hráli oba soupeři více ze zajištěné obrany, přesto tam v úvodních dvou třetinách šance byly. Co jste říkal na výkony obou brankářů? Vás třeba Jakub Jelínek podržel při třech nájezdech.
Je to tak. Myslím, že ani jeden tým nechtěl pustit soupeře do nějakého náskoku. Oba brankáři odchytali výborný zápas. Je vidět, že Kuba se dostává do formy a pro celý náš tým je to jen dobře. Nutno říct, že na straně Dvora měl Pepa Čáp také pár super zákroků.

Dá se podle vás očekávat, že ve druhé polovině základní části budou zápasy méně otevřené? Přece jen chce mít každý tým před play off co nejvýhodnější pozici.
To je sice pravda, ale neočekávám, že by se měl obraz hry u ostatních týmů nějak měnit. My bohužel ze začátku sezony dostávali dost branek. I proto se teď hodně soustředíme na obranu, protože ta je základním stavebním kamenem k úspěchu v play off.

Ilustrační foto
Za Mikuláše naděloval Urban

Kam tedy sahají vaše ambice? Trenér Hlaváč Deníku prozradil, že by rád skončil do druhého místa. Je to reálné s ohledem na formu soupeřů?
Reálné to je. Měli jsme určitou herní krizi, kterou také zapříčinilo dost zranění. Teď už jsme ale takřka v plné síle a na výsledcích je to vidět. Když takhle budeme pokračovat, nemám o dobré umístění strach.

Zpět ale ke středečnímu derby. Vy jste si zopakoval svůj kousek ze zářijového zápasu a Dvoru znovu vstřelil dvě branky. Cítíte se jako specialista na tohoto soupeře?
To bych neřekl. Jsem rád, že mi to tam spadlo a mohl jsem pomoci týmu. Od střílení branek tu máme jiné borce. Já je spíš připravuji.

Hosté vám je i trochu ulehčili chybami v obranném pásmu. Jak jste obě trefy viděl vy?
Já bych neřekl, že ulehčili. Měli jsme nějak postavenou taktiku a věděli, že když jejich hráče dostaneme pod tlak, budou dělat chyby. Góly jsou vždy zásluhou celé lajny. První akci na modré čáře výborně sehráli Ján Niko a střílející Martin Matějíček, do jehož střely jsem dal hokejku a spadlo to tam. Druhý gól zase výborně vymysleli Michal Pšurný s Tomášem Jirků. Ten prohodil dva hráče a já pak byl sám před bránou.

Pošesté v sezoně druhá liga zažila více než tisícovou návštěvu. Potřetí za to může Elektromont aréna. Jak se vám líbila „mikulášská“ atmosféra při derby?
No popravdě jsem čekal mnohem více lidí. Nedovedu si vysvětlit, proč jich byla „jen“ tisícovka, když jsme na vítězné vlně a navíc šlo o derby. Ale ti co přišli, vytvořili super atmosféru a hnali nás za vítězstvím. Je to náš šestý hráč a za to jim patří velký dík!

Teď vás čeká vůbec nejdelší cesta, jedete do Sokolova. Mohou se vaši fanoušci těšit na pátou výhru v řadě?
Ta cesta je opravdu nepříjemná, ale my chceme natáhnout naši sérii a jedeme tam proto vyhrát.