Se startem nové sezony jste se rozhodl vstoupit do královédvorského hokejového klubu jako generální partner. Co vás k tomu vedlo?
Kritický stav mužského hokeje a špatná finanční stránka klubu. Bez vstupu Rodosu by se tu hokejová sezona pravděpodobně nedohrála.

Sledujete již dlouho sport ve městě a tím spíš lední hokej?
Jsem bývalým hráčem a sponzoroval jsem mládežnický hokej několik let. Podílel jsem se na žákovských turnajích, takže pro mě podpora sportu není novinkou.

O zdejší hokej se v posledních letech „staral" pivovar Tambor. Znamená váš příchod do klubu jeho vymizení nebo plánujete spolupracovat?
Původní myšlenka byla spolupracovat s Tamborem, být finančně silný a přivést zpět hráče, kteří odešli jinam. Ale pan Kiriakovský má momentálně jiné aktivity. Prozatím tedy padla tíha na mě (usmívá se). S pomocí kamarádů, obchodních přátel a firmy BAK jsme zajistili finance na celou sezonu. Těmto lidem chci moc poděkovat a věřím samozřejmě i v brzký návrat firmy Tambor do královédvorského hokeje.

Jak si vy sám představujete spolupráci s předními představiteli klubu?
Budou se muset více snažit, být rychlejší v rozhodování. Ale jsme teprve na začátku. V pátek jsem byl představen hráčům, trenérům a ostatním. Doufám, že v nejbližších dnech najdeme společnou řeč. Za dvacet let podnikání jsem se naučil jednat rychle, ale rozvážně. Doufám, že vše vyjde podle našich společných představ.

Rozhodoval pro váš příchod do klubu letní postup A mužstva do krajské ligy, kde mu místo uvolnil Hronov?
Ne, to určitě ne. Stále jsem nebyl rozhodnutý, ale špatné výsledky a finanční krize mě donutily se rozhodnout. Žádný postup mě nezlákal. Nepřišel jsem se do klubu zviditelnit. Čeká nás těžká práce, abychom zvládli tuhle náročnou sezonu. Proto bych rád požádal fanoušky o podporu. Doufám, že s jejich pomocí všechno zvládneme.

Jak vnímáte výsledky kolektivu dospělých na startu nového ročníku?
Nový ročník nezačal vůbec dobře. Hráči jsou mladí, nezkušení. Mám již v hlavě plán, jak by se mělo vše zlepšit, ale zatím nebudu nic zveřejňovat.  Ještě jsme ani nezačali, a už mi chodí ošklivé SMS. Osobně jsem si myslel, že lidé budou fandit někomu, kdo chce něco ve Dvoře Králové zlepšit. Proto budu rád, když nám budou příznivci fandit na stadionu a ne jen urážet.

Jste spokojen s tím, jak hokejový klub ve městě funguje, jak si vede mládež a jak dosud město lední hokej podporovalo?
Nejsem. Mládež si vede slušně díky lidem, kteří si zaslouží úctu a poklonu. Město musí najít rozumnou pomoc. Doufám, že nové vedení sport podpoří. Ve Dvoře Králové vyrostly velké sportovní osobnosti a bylo by dobré na tuto tradici navázat.

Je něco, co byste rád v klubu změnil?
Spojit klub, aby byl silný. Vychovat mládež, která by neodcházela nebo nekončila se sportem v osmnácti letech. Rád bych někdy v budoucnu viděl některé jedince například v extralize.

Na „úvod" Dvoráci porazili Nové Město
Dvůr Králové – Nové Město nad Metují 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Fakta – branky a asistence: 15. Komárek (Vitebský), 23. Petráš (Lelka), 26. Mišinec (Rychtera), 45. Dvořák (Vítek, Mišinec), 51. Mišinec (Komárek) – 4. Exner (Zelinger, Mlateček), 38. Rojšl (Malinský, Daňo). Rozhodčí: Machač – Janovský, Zeman. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 170.
V tabulce krajské ligy po neděli Dvoru patří se ziskem pěti bodů 5. místo.