Bylo utkání v Milevsku tím, po němž jste v sezoně měl ze svého výkonu nejlepší pocit?
Já myslím, že ani ne. Tady je hlavně důležité, že jsme vyhráli a že to klapalo celému týmu.

Jakým soupeřem vlastně Milevsko je? Silnějším než třeba předchozí David Servis?
David Servis byl takový hokejovější. Milevsko se hodně tlačilo do brány, rotovali v našem pásmu a hodně stříleli. Každopádně to nebyl vůbec příjemný soupeř. Snažili se to urvat, ale naštěstí jsme šli poměrně brzy do vedení. To jim vzalo vítr z plachet. Zvlášť když nás opět držel Rado Biegl.

Úvodní duel byl zajímavý i tím, že Milevsko mělo dlouhou pauzu, naopak vy pekelně nabitý program. U koho byla výhoda?
Já nevím. Tenhle systém, to je něco hrozného. My měli pauzu po play off krajské ligy a teď naopak hrajeme skoro ob den. Milevsko si odpočalo, zatímco my museli jet do Českých Budějovic a pak hned zas do Milevska. Není to nic příjemného.

Úvodní třetina vám vyšla, zaslouženě jste vedli. Proč přišel výpadek v prostřední části, v níž vás soupeř přehrával?
Těžko říct. Ve druhé části jsme se báli hrát, odpalovali jsme puky. Naštěstí jsme ten tlak ale přežili a ve třetí třetině se to už srovnalo.

O všem rozhodla závěrečná perioda. S čím jste do ní šli?
My jsme hlavně nechtěli dostat gól. Trenér říkal, ať jsme trpěliví, že gól třeba přijde. Tak se i stalo, soupeř znervózněl a pak už jsme cítili, že je to na dobré cestě.

Velice brzy na vás soupeř vyrukoval s hrou v šesti. Nebál jste se zvratu?
Pravda, bylo to víc než tři minuty. Oni neměli co ztratit, tak to zkusili. Nějaké větší šance ale neměli, ubránili jsme to výborně a pak to navíc Lušťa (Jakub Luštinec – pozn. aut.) potvrdil.

Nyní máte mečbol, ale euforie není na místě. Souhlasíte, že poslední krůček bude nejtěžší?
Samozřejmě, je to tak vždycky. My se musíme ještě zlepšit. Nevím, s čím oni přijedou. Nemají co ztratit, budou ještě dravější. Nám ale stačí klidně jeden gól a budeme spokojení. Přece to neztratíme teď, když už jsme došli tak daleko.

Už v Milevsku vás podporovala skupinka nejvěrnějších. Věříte, že by se při čtvrtečním utkání mohla v Pro Hockey aréně sejít tisícovka příznivců?
Bylo by to skvělý. Je to poslední zápas doma. Proto věřím, že lidi přijdou a budou nám chtít pomoci, abychom tu sérii ukončili a mohli společně slavit.

Cítil jste na soupeři po prvním utkání odhodlání ještě se porvat o záchranu druhé ligy?
Po pravdě, už byli trochu vzteklí, asi je to posadilo na zem. Herně měli trochu navrch, přesto zápas prohráli. Sebevědomí je určitě na naší straně a my se to zítra pokusíme využít.

A co váš tým, zbývají vám ještě síly na to jedno poslední a nejdůležitější vítězství?
Teď už jde o poslední krůček a každý ze sebe musí vyždímat všechno. Dva dny si odpočineme a ve čtvrtek bude chtít každý vyhrát.

Šimoníčkova palba vykouzlila nadějný mečbol

Zvládnout ještě 60 minut a pod Krkonošemi se může začít slavit. Hokejisté Trutnova zvládli skvěle úvodní duel baráže o druhou ligu a na jihočeském ledě zvítězili poměrně hladce 4:1. Králem večera byl útočník Šimoníček, který soupeře odrovnal třemi přesnými trefami. Tu čtvrtou přidal při power-play soupeře v závěru Luštinec. K postupu do II. ligy schází poslední krok. V sérii hrané na dva vítězné zápasy mohou draci proměnit mečbol zítra od 18.00 před vlastním publikem!

Baráž o II. ligu

HC Milevsko 2010 – HC BAK Trutnov 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Fakta – branky a asistence: 24. Pouch (Nevolný) – 10. Šimoníček (Mašek, Luštinec), 53. Šimoníček (Veselý, Luštinec), 56. Šimoníček, 60. Luštinec (Procházka). Rozhodčí: Jechoutek – Marek, Rybáček. Vyloučení: 6:5, navíc Fořt, Urbanec (oba Milevsko) 10 minut OT. Využití: 0:1. Stav série: 0:1. HC Milevsko 2010: Pipek – P. Procházka, Srdínko, Štych, Bartůněk, Štěrba, Hlinka – Urbanec, Descy, Fořt- Novotný (od 30. Novák), Hamerle, Homolka – Nevolný, Pouch, Drda – Król, Korous, Sumerauer. HC BAK Trutnov: R. Biegl – Junek, Antonín, Poul, S. Procházka, Malinský – Luštinec, Šimoníček, Mašek – Zítka, Chytráček, T. Veselý – Smékal, Janoušek, Perutek.

Na jedné straně Trutnov, který si v posledních dnech vyzkoušel zápasové tempo podobné zámořské NHL, na straně druhé odpočatý mančaft se snahou udržet si druholigovou příslušnost. I takový byl pohled na dva kolektivy, které proti sobě v pondělí večer nastoupily, aby sehrály úvodní bitvu předkola baráže o druhou ligu.

Start měli lepší na oko rozehranější hosté. Ti působili aktivnější dojmem a po zásluze byli za své činy odměněni i gólem. To se v desáté minutě dorážkou prosadil Šimoníček – 0:1. Trutnov zaslouženě vyhrál úvodní periodu a na začátku té druhé litoval tyčky, kterou nastřelil Luštinec.

Tento moment, jako by byl definitivním budíčkem pro domácí partu a Milevsko najednou začalo hosty přehrávat. Výsledkem byl ve 24. minutě vyrovnávací gól z hole Poucha.

Velkým štěstím však je, že podkrkonošský celek má v brance Radovana Biegla. Především jeho zásluhou svítil stav 1:1 na tabuli až do konce prostřední části, jednou matadora v hostující kleci zachránila i horní tyč!
Ve třetí třetině se ale už mohly začít dít věci, které domácí hráči rozhodně neplánovali. V 53. minutě byl vyloučen milevský Descy a po pouhých devatenácti vteřinách šel za katr i P. Procházka. Takovou šanci nevyužít, to by byl hřích! A věděli to i hosté. Vše zahájila střela Luštince, tu tečoval mimo branku Veselý, ale puk se od mantinelu odrazil k Šimoníčkovi a na něho čekal snadný úkol – 1:2. Domácí museli otevřít hru a hned v 56. minutě vyrobili hrubku. Šimoníček se zmocnil puku a nekompromisní ranou zvýšil na 1:3! Bylo hotovo. Milevsko sice zkusilo ještě power-play, Byl to ale naopak Luštinec, kdo střelou do prázdné branky uzavřel skóre na 1:4.

Hraje se ale na dva vítězné zápasy, a tak hotovo ještě není! Rozhodne Trutnov zítra?