Pelhřimov Vrchlabí 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)

Závěrečný letošní zápas na kluzišti soupeře chtěli svěřenci Pavla Biegla zvládnout se stejnou grácií, se kterou Pelhřimov vyplenil v říjnu halu v Krkonoších. Duel tehdy skončil výsledkem 4:3 pro soupeře.

Utkání ale odstartovali lépe domácí, když se prosadil jejich nejproduktivnější plejer Plachý. Pak ale zafungovala kombinace „vánočního dua" Šťastný Veselý, kdy první skóroval a druhý nahrával. Stejný střelec se následně prosadil i ve 14. minutě, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Po čtyřech minutách druhé třetiny Vrchlabí nadělilo domácím třetí „dárek" a díky dovršení hattricku Šťastného horalé opět vedli. Hokejisté Pelhřimova sice ještě jednou vyrovnali, ale když půl minuty na to dával na 3:4 Bláha, domácí byli zlomeni a modrobílí už vedení neztratili.

V závěrečné třetině ještě doladili brankový stav. Dvakrát se trefil Patrik Fořt a Vrchlabí už pak nemohl pranic vadit ani gól Votápka, který jeho příspěvky rozdělil.

„Opět velmi kvalitně odehrané a na bruslení náročné utkání. Ze začátku jsme měli problém chytat domácí ve středním pásmu. Naštěstí máme šťastného Šťastného, veselého Veselého a šťastného a veselého Jirků, kteří v průběhu druhé třetiny otočili stav zápasu. Nátlaková hra domácích byla nepříjemná a pokud by se nic nestalo, byla by změna skóre v náš neprospěch jen otázkou času. Zamíchali jsme sestavou a vyšlo to. Klukům musím za zodpovědný výkon poděkovat. Jsou to tři body z ledu silného soupeře. Teď bych chtěl pozvat na poslední utkání tohoto kalendářního roku diváky do ochozů v co nejhojnějším počtu, tým si jejich podporu zaslouží" řekl hlavní trenér horalů Pavel Biegl.

Fakta branky: 4. Plachý (Hadrava, Pavlík), 17. Kopic (Hadrava), 29. Štěpánek (Hadrava, Plachý), 53. Votápek (Vylíčil) 4. Šťastný (Veselý), 14. Šťastný, 24. Šťastný (Veselý, Jirků), 29. Bláha (Březina, Gengel), 43. Fořt, 60. Fořt (Hamerský, Filip). Rozhodčí: Pražák Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváků: 312.

HC Stadion Vrchlabí: Pavelka Vondráček, Hamerský, Poskočil, Klement, Kolář, Lenoch, Hlaváč Bláha, M. Filip, Fořt, Jirků, Šťastný, Veselý, Březina, D. Filip, Gengel, Svoboda.

Ostatní výsledky: Kolín Milevsko 4:1, Nymburk Děčín 9:1, M. Budějovice Klatovy 4:3, Řisuty Tábor 6:3, Žďár n. S. J. Hradec 3:2, Kobra Praha Jablonec nad Nisou 3:4 pp, Klášterec n. O. Sokolov 1:5.

Sobotní kolo: Klášterec nad Ohří Kolín, Sokolov Kobra Praha, Jablonec nad Nisou Žďár nad Sázavou, Jindřichův Hradec Řisuty, Tábor Moravské Budějovice, Klatovy Bílina, Děčín Pelhřimov, Vrchlabí Milevsko (18.00).