Dvě porážky, společné skóre 5:13. Nijak lichotivě nevyznívá vysvědčení podkrkonošských kolektivů ze sobotního 30. kola druhé ligy hokejistů. V tabulce se však oba celky dál drží na páté, respektive desáté pozici.

II. liga

Děčín – Vrchlabí 9:4 (2:1, 4:1, 3:2)

Fakta – branky a asistence: 15. Kuchynka (Faigl), 19. Hašek (Volráb, Vacek), 22. Kuchynka (Vaněk, Oliverius), 34. Volráb (Hašek), 38. Vaněk (Faigl, Oliverius), 40. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 48. Drnec (Kment, Málek), 49. Volráb (Hašek, Vacek), 59. Hašek (Vacek, Volráb) – 10. Matějka, 27. Bláha (Jirků, Vlach), 54. Klement (Matějka, Urban), 54. Bláha (Vlach, Jirků). Rozhodčí: Jechoutek, Marek, Rybáček. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 415. HC Stadion Vrchlabí: Abrahám (49. Sobotka) – Hamerský, Kadavý, Skočovský, Jebavý, Klement, Hlaváč – Jakubec, Filip, Fořt – Jirků, Bláha, Vlach – Matějka, Urban, Srnský – Kerekanič.

Zajímavý úvod mělo utkání na ledě Děčína. Zatímco při vlastní přesilovce horalé málem inkasovali branku, po chvíli hráli v oslabení a sami šli do vedení. Když na trestné seděl Bláha, ocitl se v blízkosti gólmana Volkeho Matějka a šťastnou střelou poslal hosty do vedení. Žel, bylo to naposledy, co Vrchlabí vedlo. Ještě do úvodní sirény stihli domácí stav otočit a ve 22. minutě taktéž při vlastním oslabení zvýšil Kuchynka na 3:1.

Hosty další inkasovaný gól probudil z letargie a Bláha brzy snížil na 3:2, pak ale přišly naprosto hluché minuty podkrkonošského kolektivu a ještě do konce druhé třetiny domácí odskočili do rozhodujícího náskoku. Mohly za to dvě využité přesilovky a další trefa Kuchynky, jenž pouhých 14 vteřin před sirénou zvyšoval už na 6:2!

Závěrečná perioda nabídla ještě pět branek. Nejprve vsítili dvě Děčínští a na dvojnásobnou odpověď Východočechů reagoval v předposlední minutě domácí Hašek. Na severu Čech se tak zrodil už třetí devitígólový nášup Stadionu za poslední čtyři výjezdy do hal soupeřů.

Moravské Budějovice – Trutnov 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Fakta – branky a asistence: 10. Jakeš (Latner, Barták), 20. Barták (Jakeš), 21. Horký (Jakeš), 57. Pěška (Mikeš) – 1. Janoušek (Dufek). Rozhodčí: Pražák – Mertl, Polák. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. HC BAK Trutnov: Jeschke – Souček, Dufek, Voženílek, Chaloupka, Karlík, Junek, Vácha – Luštinec, Chytráček, Veselý – Koutník, Šimoníček, Březina – Zítka, Janoušek, Perutek – Smékal, Vacek.

Jak dobře pro trutnovské barvy utkání na ledě Moravských Budějovic začalo, tak špatně končilo. Už po čtyřiceti vteřinách se totiž hosté na své střídačce chytali kolem ramen. Do brejkové situace vylétl Roman Janoušek a střelou k tyči nedal gólmanu Májovi šanci – 0:1. Bohužel, inkasovaná branka domácím týmem nijak neotřásla, naopak byl ve zbytku duelu lepším týmem a zcela po zásluze vývoj otočil. Vyrovnání se „žihadla" dočkala v 10. minutě, kdy při přesilovce pěti proti třem od modré čáry pálil Jakeš a ke smůle hostů prostřelil vše, včetně brankáře Jeschkeho.

Často vylučovaný Trutnov si ve dvojnásobném oslabení zahrál i v závěru první třetiny. Ač krizi ustál, přišla pět vteřin před sirénou další rána Jakeše a z dorážky se prosadil Barták – 2:1.

Aby toho pro svěřence trenérského dua Malinský – Biegl nebylo málo, přivítali je domácí v prostřední části dalším šokem. Už po 26 vteřinách hry to byl znovu trutnovský kat Jakeš, jenž pálil na Jeschkeho a vyražený puk tentokrát do sítě doklepával Horký.

To byla rána do hostujících vazů. Budějovičtí získali na jistotě, hru měli zcela pod svojí kontrolou, naopak jejich soupeř se trápil. Na ledě dlouho přibývala jen vyloučení, stav se neměnil, a tak zkusili hosté v úplném závěru poslední naději. Už v čase 56:10 zahájili power-play, po sedmadvaceti vteřinách jim ale puk uzmul Mikeš, v lepší střelecké pozici našel spoluhráče Pešku a o výsledku bylo definitivně rozhodnuto.

Zmar hostů dokonala nevyužitá šance Březiny v poslední minutě a mrzet trutnovskou výpravu mohl i fakt, že po domácím vítězství 5:3 má nyní východočeský tým proti soupeři z Vysočiny zápornou vzájemnou bilanci.

Dvoráci a hlavně Lomničtí „se pochlapili"

Jak se bojuje o mistrovské body, ukázali svým druholigovým kolegům další regionální zástupci v hokejových soutěžích. Vše odstartovali borci z Lomnice, kteří v sobotu v rámci 33. kola Libereckého přeboru vyhráli na půdě České Lípy 6:3. O den později si Lomničtí v Přeboru Prahy pohráli s pražskými Bohemians, na jejichž ledě vyhráli 14:2. Dařilo se i Dvoru Králové. HC Rodos v posledním kole základní části krajské ligy Královéhradeckého kraje porazil Novou Paku 4:3 po prodloužení.