Tentokrát do města na Labi zavítá okresní rival z Trutnova a při pohledu na tabulku skupiny Střed je zřejmé, že půjde o pořádně důležitý souboj. Domácí na sobotního soka ztrácejí sedm bodů a tento deficit chtějí snížit. „Očekáváme kvalitní zápas a zároveň skvělou atmosféru. Budeme rádi, když si na náš zimák najde cestu co nejvíce lidí. Pro nás je pak důležité, abychom duel vyhráli a tři body zůstaly doma,“ prozradil včera Deníku trenéra HC Rodos Ladislav Lubina.

Jeho tým všechna dosavadní derby v sezoně prohrál stejným výsledkem 3:4. Této bilanci by tak chtěl nyní učinit za dost. A hlavně uspět!

Jak ale potvrzuje kouč Trutnova Petr Vácha, vyhrát přijede i soupeř. „Ve zdejší hale se vždycky hraje těžce. My ale budeme chtít předvést náš hokej a trutnovským fanouškům můžeme slíbit, že v derby chceme uspět. Nezklameme je!“

Očekávaná bitva startuje v 17 hodin. Ve hře budou mimo jiné i body do minitabulky okresních šlágrů, ze které vzejde vítěz Poháru Krkonošského deníku.

LUBINA: Všichni víme, že máme co dohánět

Pět gólů nastříleli druholigoví hokejisté Nymburka (v tmavém ) do sítě Dvora Králové.Zdroj: Deník / Vladimír Malinovský

S čím jdete do sobotního derby?

Od derby s Trutnovem očekáváme kvalitní zápas a zároveň skvělou atmosféru. Budeme rádi, když si na náš zimák najde cestu co nejvíce lidí. Pro nás je pak důležité, abychom duel vyhráli a tři body zůstaly doma.

Koukáte před zápasem hodně na tabulku? Přece jen na Trutnov ztrácíte sedm bodů, po zápase mohou být čtyři, ale klidně taky deset.
Já na tabulku už nekoukám vůbec (smích). Všichni víme, že je tam s ohledem na čtyři postupová místa ztráta, máme co dohánět. Zároveň ale není dobré se nějak stresovat. Uděláme vše pro to, abychom tu ztrátu už tuto sobotu snížili.

Jak moc týmu zvedla náladu poslední výhra nad Klatovy? Byl to první zápas v sezoně, který jste uhráli v koncovce.
No a taky další, který jsme právě v té koncovce mohli hravě ztratit. Kluky to samozřejmě povzbudilo hodně. Teď měli týden volna, kvalitně jsme během těch dnů potrénovali. V pátek to ještě vyladíme a do zápasu půjdeme připraveni v dobré náladě.

Jak moc vás štvou další absence a hledali jste někde náhradu za zraněné hráče?
Je to hodně nepříjemná situace. Ten náš kádr je teď hodně úzký. Po nějakých hráčích se sice poohlížíme, ale nejde to tak rychle, jak bychom potřebovali. Hokejistů je všude málo.

Máte za sebou letos tři okresní derby a všechna jste prohráli 3:4. Věříte ještě v zisk Poháru Krkonošského deníku, který čeká na vítěze minitabulky okresních derby?
Možnost je vždycky. Po sobotním derby za sebou budeme mít vlastně teprve polovinu všech těchto soubojů a ztráta není tak velká. My uděláme vše pro to, abychom body sbírali, ale prioritou je pro nás samozřejmě hlavní tabulka celé skupiny, ve které se chceme posunout.

VÁCHA: Jedeme hrát náš hokej. A chceme tři body

Druholigové hokejové derby Trutnov - Vrchlabí (7:0).Zdroj: Miloš Šálek

Po dvou domácích zápasech míříte do haly soupeře. S jakými plány?

Do Dvora Králové jedeme samozřejmě s cílem vyhrát. Rádi bychom odčinili poslední nezdar s Děčínem a do tabulky zase připsali tři body.

Jak se vám týden kouká na tabulku II. ligy, když jste i po porážce od Děčína na páté příčce, která nezajišťuje účast v play off?
Postup do vyřazovacích bojů je pochopitelně naším hlavním cílem, ale víme dobře, že naše skupina je hodně těžká. Od začátku sezony to potvrzuje fakt, že je bodově obrovsky vyrovnaná.

S ohledem na bodový odstup před Dvorem pro vás navíc bude sobotní bitva hodně důležitá. Přikládáte tomuto derby zvýšený význam? A je to cítit v kabině?
Ani ne. My se i souboje s Vrchlabím snažíme brát jako každé jiné zápasy. Ono je to tak někdy i lepší. Hráči aspoň nejsou zbytečně nervózní. Chceme prostě stejně jako v každém jiném duelu vyhrát.

Letos je prvně ve hře Pohár Krkonošského deníku. Vy jste zatím v minitabulce okresních derby druzí. Půjdete po sobotě zase do čela?
My četli prohlášení našich vrchlabských sousedů, kteří hlásají, že na ně vlastně nemáme. Šance na zisk poháru je podle toho tedy minimální (úsměv). Když se povede být první, bude to fajn, ale nějaké ambice v tomto nemáme. Budeme si hrát to svoje a uvidíme.

Do Dvora se chystá hromada trutnovských fanoušků. Co byste jim rád před utkáním vzkázal?
Že je nezklameme. My si uvědomujeme, že po tom nepovedeném začátku se Dvůr zvedá. Navíc v jeho hale se hraje těžko. My ale budeme chtít předvést náš hokej a fanouškům můžeme slíbit, že v derby chceme uspět.

Z hokejového derby Vrchlabí - Dvůr Králové 4:3.
Dramatické derby vyhrálo Vrchlabí. Duel se Dvorem otočilo v závěru