Ta zpráva přišla jako blesk z čistého nebe. U hokejistů Trutnova skončil kouč JAROMÍR JINDŘICH. Své rozhodnutí sdělil vedení klubu pár minut po středečním nepovedeném duelu s Břeclaví, v němž Trutnov vedl 3:0, aby nakonec prohrál 4:6.

Jindřich přišel do Krkonoš 3. prosince loňského roku, kdy na lavičce vystřídal odvolaného Stanislava Mečiara. Štaci začal výhrami na ledě Chotěboře a Benešova, tým dovedl k sedmému místu a postupu do play off, kde jej vyřadil Benešov. Start nové sezony ale mužstvu nevyšel.

Trenére, kdy jste začal uvažovat o konci trenérské štace v Trutnově?
Na to se odpovědět nedá, každopádně rozhodlo posledních 48 hodin. Zápas s Břeclaví a předzápasový trénink.

Co bylo hlavním důvodem vašeho rozhodnutí?
Namíchl mě poslední trénink před středečním zápasem a vše se zlomilo v samotném utkání, které dopadlo, jak dopadlo (Trutnov podlehl Břeclavi 4:6, pozn. aut.).

Je pravda, že se vám samotní hráči snažili odchod rozmluvit?
To je pravda, nejen hráči, ale především vedení klubu. Sdělil jsem to pět minut po utkání, kdy mnou lomcovaly těžké emoce. Totálně jsme zpackali zápas s průměrným týmem druhé ligy, když jsme vedli po úvodní třetině 3:0. Nám se ale tohle stávalo častěji a já usoudil, že tým potřebuje nový impuls.

Jak reagoval na vaše rozhodnutí majitel klubu Zdeněk Poul?
Já se ze Zdeňkem znám spoustu let, máme k sobě profesionální i lidský vztah. Snažil se mi tento krok rozmluvit, já už byl ale rozhodnutý.

Druhá liga již zítra pokračuje. Zajímal jste se o to, kdo tým povede na ledě Brna?
Předpokládám, že Zdeněk najde nějakou variantu. Já budu týmu určitě držet palce a věřím, že změna hráčům prospěje. Chápu, že jsem kolegům ve vedení způsobil neklidné spaní ze středy na čtvrtek, ale jak říkám, trenéři přicházejí i odcházejí a hráči se z problémů budou muset dostat sami, jako se do nich dostali.

HC BAK Trutnov odehraje zápas dalšího kola již bez svého kouče na ledě Techniky Brno. Úvodní buly padne na led dnes v 17 hodin.