Vrchlabí - Trutnov 0:3

Vrchlabí už rivalovi z Trutnova nevstřelilo gól 125 minut a 18 vteřin! Ano, 26. září Štěpán Havránek upravoval stav prvního východočeského derby sezony na konečných 5:1 pro svůj tým, od té doby ale horalé ve vzájemném měření sil neskórovali. Přitom se s Trutnovem potkali hned dvakrát. Na jeho ledě ale utrpěli debakl 0:7 a tuto středu doma další nečekanou porážku 0:3. Dalo by se říct, že Draci svého soka zaskočili jeho vlastní zbraní. Uhráli totiž nulu vzadu.

A to je právě specialita Stadionu. Zvlášť, když gólman Soukup pomohl k fotbalovým výsledkům 1:0 naposledy na Kobře Praha a hned na to doma proti Sokolovu. Přesně takové byly poslední dva vrchlabské výsledky před derby. V něm ale Vrchlabští pocítili opačnou stranu mince. Ač se jim v 9. minutě naskytla úvodní příležitost přesilové hry, inkasovali z hole Vojtěcha Kubinčáka, jenž ujel do brejku a mezi Soukupovými betony našel skulinku – 0:1. V 18. minutě narušilo utkání zranění hlavního rozhodčího, jehož koleno obdrželo ránu pukem tak nešťastně, že musely být zbylé minuty první třetiny odehrány až po přestávce. A ve druhé části překvapivý průběh zápasu pokračoval.

Domácí se proti trutnovské hradbě jménem Ašenbrenner ne a ne prosadit – a tak udeřili sami hosté. A byla to přesněji ruská letka Fedulov – Ukhin. Krátce po odehrání poloviny zápasu prvně jmenovaný tečoval střelu Bezděka a Soukup na reakci neměl pražádnou šanci. V čase 36:51 pak ránu Fedulova doklepl do sítě Ukhin a Trutnov vedl už o tři branky. Ve zbytku utkání už další gól nepadl. Do statistik se zapsalo jen hlášení o sympatickém počtu diváků (1374), gólmanu Ašenbrennerovi přibyla třetí nula v sezoně a hosté si odvezli velice cenné tři body.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Petr Vácha, trenér Trutnova: „Hráli jsme to, co musíme hrát. To je to střední pásmo, které nikomu nevyhovuje. Kluci bojovali a bylo vidět, že hrají jeden za druhého, že chtějí pomoci gólmanovi, aby vychytal nulu. S tím jsme i do zápasu šli.“

Václav Baďouček, trenér Vrchlabí: „Chtěl bych se omluvit těm čtrnácti stovkám diváků, kteří se na nás přišli podívat a viděli to, co jsme předvedli. Začali jsme špatně a vyvrcholilo to chybou při naší přesilovce. Od té doby jsme začali působit dost bezradně. Soupeř byl lepší v osobních soubojích, k ničemu nás více méně nepustil a vyhrál zaslouženě.“

Fakta - branky a nahrávky: 9. Kubinčák, 32. Fedulov (Bezděk, Pražák), 37. Ukhin (Fedulov, Kalla). Rozhodčí: Veinfurter - Axman, Roischel. Vyloučení: 5:7. Bez využití: V oslabení: 0:1. Třetiny: 0:1, 0:2, 0:0. Diváků: 1374.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup - Voženílek, Bendík, Vašíček, Šťáva, Vágner, Jirků, J. Moník - T. Půlpán, Kastner, A. Půlpán - Chalupa, Matějček, Bláha - Procházka, Urban, Mrňa - Hidveghy, Hozák, Pšurný.
HC BAK Trutnov: Ašenbrenner - Vácha, Suk, Bezděk, Pražák, O. Poul, Kynčl, Suvorov - Kubinčák, Martinec, Šimeček - Kalla, Fedulov, Ukhin - Jakub Tatar, Janoušek, Vacek - Kmošek, Chytráček.

Jablonec – Dvůr Králové 5:4

Hosté souboj s nepříliš oblíbeným soupeřem rozehráli skvěle. Hned třikrát se zásluhou tref Valáška, France a Půhoného dokázali dostat do vedení a dobrý výsledek měli na dosah i po vyrovnávací brance Valáška na 4:4.

V závěru ale Dvoráci nevyužili nabídku dvou přesilových her, a když dostal stejnou výhodu soupeř, byl z toho jeho vítězný gól.

Fakta
- branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 23. Tondr (Bříška, Plíhal), 29. Babec (Plíhal), 42. Nezbeda (Homolka, Pilař), 43. Plíhal (Tondr, Bříška), 53. Tondr (Plíhal, Bříška) - 11. Matějíček, 27. Franc (Tondr), 30. Půhoný (Hoskovec), 46. Valašek (Dušek). Rozhodčí: Čáp - Marek, Štěpánek. Vyloučení: 5:5 + navíc Paulů (Jablonec) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Třetiny: 0:1, 2:2, 3:1.
HC Rodos Dvůr Králové nad Labem: Landsman – Karlík, Matějíček, Petira, Vitebský, Franc, M. Tondr, Hamerský – Dušek, Valášek, Luštinec – Panna, Kocián, Fořt – Půhoný, Hoskovec, Řepík.

Další výsledky:
Nymburk - Letňany 2:1.

Aktuální tabulka:

1. Jablonec 22 101:77 48
2. Vrchlabí 22   71:54 41
3. Kolín 22   79:58 39
4. Nymburk 23   83:79 38
5. Dvůr Králové 22   86:81 27
6. Trutnov 23   70:86 27
7. Letňany 22   59:98 15


Příště (v sobotu) se hraje:

Most - Dvůr Králové, Bílina - Trutnov, Řisuty - Vrchlabí.

Východočeské derby basketbalistek skončilo výhrou hradeckých "lvic".
Trutnovská tvrz padla. Lvice rozhodly drtivým nástupem