Zaslouženou bodovou ztrátou skončil sobotní duel vrchlabských hokejistů proti Jablonci. Horalé v něm chtěli využít domácího prostředí a potvrdit cenné dva body z Jindřichova Hradce. To se jim ale nepovedlo.

II. liga

Vrchlabí – Jablonec 2:3 po pr. (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)

Fakta – branky a asistence: 24. Matějka (Bláha), 32. M. Filip (Hamerský, Fořt) – 11. Nevyhoštěný, 52. Nevyhoštěný (Pavlů), 61. Šulc (Tondr). Rozhodčí: Kareš – Špringl st., Špringl ml. Vyloučení: 12:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 857. HC Stadion Vrchlabí: Neužil – Hamerský, Lenoch, Skočovský, Jebavý, Klement, Hlaváč – Jakubec, M. Filip, Fořt – Matějka, Bláha, Šťastný – Krsek, Vlach, Půlpán – Kadavý, Jirků, Srnský.

Vyloučení domácích v 74. vteřině jakoby předznamenalo vývoj pikantního souboje. Před pěknou kulisou, kterou vytvořilo 857 (!) diváků, šli do vedení po jedenácti minutách hosté. Řeháčkovi svěřenci však v prostřední části dokázali otočit nepříznivý vývoj skóre, když se střelecky prosadili Matějka s Filipem.

V závěrečné periodě ale domácí příliš často zaměstnávali obsluhu vrátek na trestné lavici a díky častému vylučování o náskok přišli.

Osm minut před koncem utkání se totiž podruhé v zápase prosadil střelec večera Nevyhoštěný. O bonusovém bodu pro hosty rozhodl po padesáti vteřinách prodloužení Šulc, a tak si vrchlabské publikum na vítěznou radost bude muset ještě počkat.

„Darovali jsme soupeři dva body. Ve druhé třetině jsme ukázali, že na výhru máme. Kluci jasně plnili, co měli, soupeře jsme dostali pod tlak a dostali se do vedení. Ale třetí část? Jednoznačně si za prohru můžeme sami. Nesmíme si dovolit mít dvanáct vyloučení a v závěru hrát ve třech," zlobil se po utkání na své svěřence domácí lodivod Josef Řeháček.

Draci si nezahráli

Sobotní střetnutí mezi Nymburkem a Trutnovem bylo z technických důvodů odloženo. „Při pátečním předzápasovém tréninku A týmu se na ledovou plochu zřítila část střechy," řekl prezident domácího klubu Tomáš Netík." Nový termín utkání zatím není znám.