II. liga

HC Draci Bílina – HC Vrchlabí 5:4 SN (1:2, 1:1, 2:1 – 0:0)

Fakta – branky a asistence: 2. Zika (Markulinec), 35. Salač (Přeučil), 46. Markulinec (Zíka), 54. Hlinka (Zika, Procházka), rozhodující nájezd Hlinka – 10. Jirků (Urban), 18. Šťastný (Bláha), 39. Filip (Bláha), 56. Jakubec (Filip) Rozhodčí: Živný. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. Diváci: 250. HC Stadion Vrchlabí: Neužil – Hamerský, Lenoch, Petráček, Jebavý, Klement, Hlaváč, Kadavý – Jakubec, Filip, Fořt – Matějka, Bláha, Šťastný – Krsek, Urban, Jirků – Marks.

Po dosavadních výsledcích odjížděli hokejisté Vrchlabí do Bíliny v roli favorita, plány jim ale domácí nalomili už po dvou minutách, když se dostali do vedení trefou Ziky. Ještě do konce úvodní části hry ale hosté skóre otočili. Prosadil se nejprve Jirků a dvě minuty před sirénou rozradostnil skupinku vrchlab-ských fandů Šťastný. V prostřední periodě se dlouho stav neměnil, až ve 35. minutě srovnal gólový účet Salač. Do šaten se šlo ale znovu lépe hostům. Ve 39. minutě jim totiž náskok vrátila pohotová rána Filipa (2:3).

Třetí třetina bohužel místo potvrzení vrchlabského náskoku přinesla zcela jinou zápletku. Domácí nejen, že znovu vyrovnali, ale v 54.minutě šli dokonce do vedení zásluhou Hlinky. Alespoň bod však hostům zajistila střela Jakubce, díky němuž šel duel do prodloužení.

V něm pohrdl trestným střílením domácí Salač, nakonec to ale byl právě on, kdo spolu s Hlinkou zajistil Bílině bodový bonus při nájezdech.

Již v úterý od 18 hodin čeká horaly další utkání. V domácím prostředí přivítají Žďár nad Sázavou.

HC Tábor – HC BAK Trutnov 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)

Fakta – branky a asistence: 6. Černý (Kellner), 13. Matušík (Kanov, Semrád), 24. Kellner (Havran, Seidl), 29. Hlaveš (Mařík, Matušík), 30. Zayml, 40. Kratzer (Matušík, Mařík) – 54. Zítka (Junek). Rozhodčí: Pražák. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. Diváci: 1145. HC BAK Trutnov: Čáp (29. M. Veselý) – Škvor, Souček, Dufek, Voženílek, Karlík, Junek, Chaloupka, Kozák – Březina, Hemský, T. Veselý – Luštinec, Kastner, Bartoň – Zítka, Chytráček, Mašek – Janoušek, Perutek.

Trutnovští hokejisté dosud v nováčkovské sezoně posbírali pouhé tři body a na ledě Tábora rozhodně nebyli favoritem. Ba naopak. Domácím se zatím daří a v tabulce jim patří druhá příčka. Kvalitu kádru Jihočeši potvrdili i v sobotu. Už v první třetině si Tábor vytvořil dvougólový náskok, když v 6. minutě udeřil Černý a ve 13. zvyšoval Matušík na 2:0. Mnohem hůř ale hostům bylo v části prostřední. To se domácí střelecky prosadili hned čtyřikrát a o vítězi utkání tak bylo rozhodnuto.

V závěrečné části se hosté dostali alespoň k čestnému úspěchu, to když šest minut před koncem snížil na 6:1 Zítka. „Musím říct, že Trutnov rozhodně nebyl tak špatným a odevzdaným soupeřem, jak konečný výsledek naznačuje," pochválil trutnovské hráče domácí trenér Tomáš Matušík.

Také Trutnov se v dalším kole představí na domácím ledě. Již v úterý přivítá v Pro Hockey aréně v tabulce třetí Řisuty (18.00).

Další výsledky 8. kola

Děčín – Jindřichův Hradec 1:2 po prodloužení, Klášterec nad Ohří – Kobra Praha 2:3, Řisuty – Jablonec nad Nisou 2:1, Kolín – Moravské Budějovice 1:2, Žďár nad Sázavou – Nymburk 5:4 po samostatných nájezdech, Klatovy – Sokolov 2:7.