Obranu Stadionu v sezoně 2020/2021 vyztuží odchovanec pardubického hokeje a mládežnický reprezentant (také šest duelů za A tým) Tomáš Linhart. Dnes šestatřicetiletý harcovník je mistrem republiky z roku 2005 v dresu Dynama. S ním se o dva roky později dočkal ještě druhého místa, což poté zopakoval v dresu Zlína a dvakrát i Třince.

„Tomáš se před nedávnem dohodl na smlouvě s pardubickým Dynamem. Jeho hlavní úloha by ovšem měla být ve vrchlabském týmu, kde bude jedním ze základních stavebních kamenů naší defenzívy. V případě potřeby však i Pardubice budou moci po svém hráči sáhnout,“ řekl k situaci sportovní manažer Stadionu Jiří Jakubec.

Salfický: Je na hráčích, jak naloží s příležitostí hrát i za prvoligové Vrchlabí

Tak zkušený obránce, jakým Tomáš Linhart bezesporu je, bude pro tým obrovskou posilou. Zvlášť proto, že vedle něho budou moci hokejově růst mladší hráči. Ať už ti stávající z Vrchlabí, nebo pardubičtí junioři, kteří budou v Krkonoších dostávat hodně prostoru na ledě.

„O tomto jménu jsme mluvili od začátku našich jednání, bylo pro nás zcela klíčové a máme z něho obrovskou radost. Pro náš tým jde o velkou pomoc ze strany Pardubic a důkaz, že spolupráce od začátku funguje velmi dobře,“ pronesl také Jakubec, jenž na klubovém webu již brzy prozradí jména dalších posil.

„Tomáš se v Pardubicích narodil, v mládí prošel naší organizací. Má obrovské zkušenosti díky více než osmi stům startů v Tipsport extralize. Věříme, že v našem společném projektu s partnerským klubem HC Stadion Vrchlabí pomůže vychovávat naše mladé hráče. Počítáme s ním sice primárně pro náš partnerský klub, nicméně jeho kvality a zkušenosti jsou takové, že jej můžeme využít i u nás v A týmu,“ reagoval na příchod Tomáše Linharta člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.

Poslední dvě sezony působil Linhart v Hradci Králové, před tím zase strávil úspěšné roky na Moravě. Čtyřikrát si zahrál extraligové play off s Třincem, před tím pětkrát se Zlínem. Největší část kariéry však prožil v Pardubicích.

Hokejoví fanoušci znají Martina Heřmana převážně z dresu českobudějovického Motoru.
Vrchlabí? Vybaví se mi skvělá kulisa, ale taky pořádná zima

„Pro naše mužstvo je to ideální typ hráče a především člověka. Jde o vítězný typ a přirozeného vůdce do kabiny. Po jeho boku vyrostl už nejeden talentovaný obránce a tuto roli by měl plnit i v našem týmu. Doufáme, že se u nás Tomášovi bude líbit i dařit,“ dodal na adresu třetí letní posily Jiří Jakubec.