Nevýrazné výkony z poslední doby a dlouhodobá střelecká impotence vrchlabských hokejistů má za následek pro někoho nečekaný, každopádně rázný krok vedení podkrkonošského klubu. To se ve středu rozhodlo ukončit spolupráci s dosavadní trenérskou dvojicí Petr Hlaváč – Martin Koudelka.

Pouze Michal Pochobradský dokázal v normální hrací době vyzrát na havířovského gólmana Dolejše.
Góly, kde jste? Vrchlabští z Havířova vezou jen dva body. Zlobí je produktivita

Tomáš JirkůTomáš JirkůZdroj: Anton MartinecKdo se stane nástupcem zmiňovaného dua, o tom klub veřejnost bude informovat v nejbližších dnech, dočasně ale tým povedou asistenti Tomáš Jirků s Janem Starým.

„Oběma klukům patří obrovské poděkovaní. Odvedli tu velký kus práce. Náš tým zatím není v žádné zásadní krizi, soutěž je rozehraná velmi dobře a i když je to velice vyrovnané, tak máme vše zcela ve svých rukou,“ pronesl prostřednictvím webových stránek klubu sportovní manažer HC Stadion Vrchlabí Jiří Jakubec.

Jednoznačný důvod trenérské výměny sice neuvedl, naznačil však, kde tým tlačí bota a co je třeba změnit, už tedy pod novým realizačním týmem.

„Mužstvo pod vedením Petra Hlaváče a Martina Koudelky odehrálo spoustu skvělých zápasů, bohužel v posledních utkáních přišel herní, a tomu i odpovídající výsledkový, útlum. Proto chceme udělat změnu a dát týmu další impuls a jasný signál, že jsme připraveni pro úspěch v této sezoně udělat vše,“ dodal Jiří Jakubec.

Jelikož je podkrkonošský klub farmou extraligových Pardubic, vyjádřil se ke změně na trenérském postu také sportovní manažer Dynama Dušan Salfický.

„Také za HC Dynamo Pardubice chci poděkovat Petru Hlaváčovi a Martinu Koudelkovi za odvedené služby. V rámci naší spolupráce jsme společně zvažovali veškeré možnosti a varianty, jak tým před náročným závěrem základní části oživit. Proto dochází k této změně. Nový realizační tým bude mít naší plnou podporu,“ řekl bývalý vynikající gólman Dynama.

Vítkovice v derby porazily Třinec. Na snímku hostující brankář Lukáš Daneček a Petr Fridrich z Vítkovic.
V derby kralovaly Vítkovice a Pardubice, poslední Zlín dotírá na Kladno

Jan StarýJan StarýZdroj: Anton MartinecVrchlabští v loňském ročníku Chance ligy skončili na čtvrtém místě základní části a v play off po nervy drásajícím průběhu padli v sérii se Vsetínem. Tým koučoval Václav Baďouček, jenž však po sezoně vyslyšel vábení extraligové Plzně a tu letos pozvedl na čtvrté místo nejvyšší domácí soutěže.

V bráně Krkonoš na nečekanou ztrátu reagovali poctivým výběrem Baďoučkova nástupce a duo Hlaváč – Koudelka také novou sezonu zahájilo ve velkém stylu čtyřmi výhrami. Na přelomu října a listopadu se tým pyšnil pěti vítěznými duely za sebou.

Jenže finiš kalendářního roku se nepovedl. Horalé ze sedmi zápasů uspěli pouze ve dvou, když největší slabinou mužstva byla střelecká produktivita. Právě na ní bude chtít tým pod již novým vedením jistě nejvíc zapracovat.

Ve středečním 34. kole Chance ligy mají vrchlabští hokejisté s ohledem na lichý počet účastníků volný los. Příští zápas je čeká v sobotu na domácím ledě proti tradičnímu soupeři z Benátek nad Jizerou. Základní část uzavřela svoji druhou třetinu, bez ohledu na předehrávky a dohrávky zbývá odehrát 16 utkání, s každým ze soupeřů právě jedno. Do předkola play off postoupí deset nejlepších, přímou účast ve čtvrtfinále si stejně jako loni zajistí nejlepší čtveřice, na kterou Východočeši ztrácí propastných 14 bodů. Od jedenáctého Kolína nyní Stadion dělí pouhé čtyři body.