Mizerně se v polovině týdne vedlo trojici podkrkonošských účastníků druhé hokejové ligy. Nováček ze Dvora padl na ledě Děčína, Vrchlabí a Trutnov shodně prohrály v domácím prostředí. Dnes soutěž pokračuje třetím dějstvím a všichni rivalové jsou připraveni bodovat.

Není nasnadě odhadovat, kterému týmu se před večerním programem dávají největší naděje. V tabulce je zatím nejvýš vrchlabský Stadion, před svými fanoušky nebude chtít ztrácet Dvůr, a také Trutnováci už chtějí zažít první bodovou radost v sezoně.

17.00: HC Rodos Dvůr Králové – HC Řisuty. Nováček se pokusí navázat hlavně na výkon proti Trutnovu (3:1). Pokud se mu to povede, mohl by do tabulky získat další tři body.

17.30: SHK Antiradary Slaný – HC Stadion Vrchlabí. Do Slaného jede Stadion v roli favorita a po porážce od Letňan má rozhodně co napravovat.

18.40: HC Letci Letňany – HC BAK Trutnov. Draci na úvodní body sezony čekají, pravda, dosud k nim měli jen dva pokusy. Ten třetí Kolář & spol. dostanou na ledě dalšího nováčka, jenž ukázal sílu ve Vrchlabí.

Draci mají béčko. Pro mladé  

Trutnov – Start nové sezony je možná i začátkem nové éry trutnovského hokeje. Poprvé za dobu existence klubu totiž bude v mistrovských soutěžích kromě druholigového áčka startovat i B tým. 

Převažovat v něm budou mladí hráči, kteří by jinak po nedávném zrušení juniorské ligy skončili s hokejem. „Kdo má kvalitu bojovat o II. ligu, zkoušel to u áčka, ale kdo tu kvalitu nemá, neměl vlastně kde hrát. Nyní může nastupovat za béčko,“ uvádí trenér Jaroslav Řehák.

Tým už začal s přípravou. Zapojili se v drtivé většině odchovanci mateřského HC Trutnov. Mužstvo bude působit v nejnižší krajské soutěži, kde mu budou protivníky hokejisté Nového Města, Semechnice, Lanškrouna a Skutče „Naším prvořadým cílem je postoupit do baráže o účast v krajském přeboru. Teprve pak se uvidí,“ naznačil Krkonošskému deníku Řehák. 

První soutěžní utkání odehraje Trutnov B v neděli 8. října doma proti Semechnici.