Hold my breath (Švédsko)

Zajímavé představení, které budou moci zhlédnout diváci na Krakonošově náměstí hned dva dny po sobě, je novým autorským projektem skupiny čtveřice švédských umělců Bruno Andersen, Katarina Rosén, Jonas Bleckman a Gustav Lundström.

O jejich vystoupení píše také festivalový bulletin, a to  následovně: „Krajina podivných objektů, které slouží jako nástroje, vše je trochu náhodné a lehce absurdní. Čínská tyč, hliníková konstrukce, kruh i lano jsou součástí orchestru. Současná elektronická hudba vycházející ze švédské lidové hudby, fyzické divadlo, akrobacie a tanec. Mix elektronických efektů a old–fashio-ned cirkusových technik."

Décalages – divadlo v pohybu (ČR/FR)

Návštěvníci Cirk-Uffu, kteří si nenechají ujít vystoupení francouzsko českého  souboru Décalages s názvem Na Větvi! se mohou už teď těšit na skvělý zážitek. V provedení trojice Seiline Vallée, Salvi Salvatore a David Synák je čeká divadelně-cirkusové představení s prvky koncertu a kabaretu, které neustále provází mezi „užaslými" tragickými a komickými hrdiny, klauny ovládanými posedlostmi a šílenstvím.  „Překypují takovými silami a takovým elánem, že je to až může porazit a oni nás vtahují do svých extází a vírů… A zůstáváme ´užaslí´ stejně jako oni!," poutá na představení festivalový bulletin.