Obě okouzlující dámy jsou ve svém oboru opravdu vynikající. Mají za sebou řadu koncertů a festivalů v mnoha zemích světa. Štěpánka Pučálková se narodila v Berlíně, studovala v Salzburgu a mimo jiných úspěchů získala cenu „Nejlepší ženský hlas“ na mezinárodní soutěži Concours International de Belcanto Vincenzo Bellini v Marseille. Spolupracuje s tuzemskými i zahraničními orchestry a nedávno debutovala v roli Carmen ve vídeňské Volksoper.

Varhanice Michaela Káčerková se věnuje sólové koncertní činnosti, ale také spolupracuje s mnoha pěveckými sbory, sólisty, orchestry a barokními ansámbly. Sama působí jako dramaturgyně a ředitelka Mezinárodního hudebního festivalu J. C. F. Fischera a Karlovarských varhanních večerů.

Trumpetista Jiří Houdek a varhaník Petr Čech vystoupili v kostele Nejsvětější Trojice v Kuksu. V sobotu 18. července se tam uskuteční koncert sólistky drážďanské Semperovy opery Štěpánky Pučálkové a varhanice Michaely Káčerkové.
Trumpetista Houdek a varhaník Čech vystoupili na festivalu Hudební léto Kuks

Příští, čtvrtý koncert festivalu v Kuksu, nabídne 1. srpna zajímavou kombinaci Vilém Veverka – hoboj a Kateřina Englichová – harfa. Zazní také světová premiéra skladby Jiřího Gemrota.

Jana Friedová