Kejklíři, žongléři a akrobaté, kteří letos koncem května zamíří do podkrkonošské metropole, si mohou být jisti, že jedou skutečně na prestižní akci.

Na Cirk-Uff zve lidi i světový časopis

Návštěvu mezinárodního festivalu Cirk-Uff v Trutnově doporučuje svým čtenářům i nejprestižnější ekonomický časopis světa The Economist, a to v celosvětové edici ročenky World 2014.Není divu. Žánr nový cirkus zaujal nejen Trutnovské, ale historicky počtvrté láká do Podkrkonoší stovky dalších návštěvníků z okolí i z daleka.
Lahůdkou programu od 27. května do 1. června, je jednoznačně světová premiéra souboru La Putyka.

Dolls sehrají herci celkem třikrát

Představení Dolls, s kterým pražští profíci přijíždějí, sehrají celkem třikrát. Kromě premiéry 27. května se mohou diváci těšit na reprízy 28. a 29. května. Protagonisté z La Putyky přibližují nový počin těmito slovy: „Projekt navazuje na tradici loutkářského rodu Matěje Kopeckého. Hledá nové cesty manipulace s předmětem, vztah nového cirkusu a loutky, svobody a omezení, reality a iluze. Herci se inspirovali lidmi, kteří se věnují rituálům, pracují se zvířaty, hrají loutkové divadlo, na řadu ale přišly i moderní technologie a film. Jde o multižánrové mezinárodní hledání nového tvaru v současném umění.

Velkým tahákem se pro návštěvníky festivalu může stát také související workshop, který v poslední květnový den uspořádají od 11 hodin v Kulturním Klubu Na Nivách právě profesionální akrobaté ze souboru Cirk La Putyka. Kromě rozcvičky účastníky čekají základy techniky silové a párové akrobacie. Kurz bude absolvovat maximálně deset účastníků, což je ideální počet pro individuální přístup, který Cirk La Putyka garantuje.

Pořadatelé ze společenského centra Uffo upozorňují, že letošní novinka, Cirk-UFF pasy, které opravňují majitele ke vstupu na vybraná placená vystoupení a další v rámci festivalu, jsou už téměř vyprodané. Na jednotlivá představení jsou ještě vstupenky k mání a mnohá vystoupení se odehrají i letos pod širým nebem pro diváky zdarma.