První představení začíná dnes už v 10 hodin v šapitó. V představení pro školy uvedou BraTři v tricku svou Plovárnu. Prvním představením pro veřejnost bude v 15.30 hodin na Krakonošově náměstí Váha prázdnoty francouzské dvojice La Compagnie des pieds perches. „Pomocí provazů a provázků vyprávějí o lidech, situacích a zážitcích, které potkávají," zvou pořadatelé.

O hodinu později sdružení V.O.S.A zahájí průvodové cirkusové představení. První ukázky svého umění předvedou na náměstí, potom se zastaví na několika místech Horské ulice a skončí před Uffem. Hlavním bodem večerního programu je Risk v podání Cirku La Putyka. Koná se od 19 hodin v Uffu.

„Letos je velmi těžké vyzdvihnout jedno představení, ale samozřejmě se těším na sobotní show francouzského souboru La Meute. Nemohu ale nezmínit soubor Cirk La Putyka, který představí své poslední představení Risk, které vzniklo v rámci mezinárodního projektu LACRIMAE. Z venkovních představení, která u nás máme zdarma, pak nelze opomenout Shake, Shake, Shake belgicko-španělského uskupení Paki Paya, jež na diváky působí přímo euforicky," zve prezident festivalu Libor Kasík.

Nechybí dílny

V sobotu a v neděli jsou připraveny také různé dílny. Děti i dospělí se na nich naučí některé akrobatické prvky.