„V sobotu 15. listopadu zveme do sálu Kulturního domu ve Slané, který se na tento večer promění v netypický kinosál, kde si za zvuku a mihotání klasické dobové filmové promítačky, bez moderního DVD a dataprojektoru, u stolečku, se sklenkou dobrého vína a u sklenice studeného pěnivého moku, budete moci hromadně vychutnat nejen něco dobrého k snědku, ale také oblíbené filmové komedie," avízuje Radek Šmíd, vedoucí slánských divadelníků.

Filmová retro promítání se ve Slané konají už druhým rokem a diváci, kteří oceňují především atmosféru a veselou náladu plného hlediště, už mohli vidět takové tituly jako Trhák, Limonádový Joe, pohádku Ať žijí duchové! nebo oscarový film Vesničko má středisková a další. „Filmy se promítají z originálních filmových kotoučů pomocí perfektně udržované filmové promítačky, která musela projít mnoha technickými zkouškami. Je to zásluha Jana Kvardy, který je zapáleným promítačem, ale hlavně duchovním otcem celé myšlenky těchto filmových projekcí," doplňuje Šmíd. A na jaké filmy se diváci mohou přijít podívat tentokrát? Odpoledne v 17 hodin to bude filmová pohádka režiséra Bořivoje Zemana Honza málem králem s Jiřím Kornem v hlavní roli. Večer ve 20 hodin se diváci dočkají filmové komedie režisérky Marie Poledňákové S tebou mě baví svět, která v celonárodní anketě získala titul Komedie století.

„A protože u dobrého divadla i filmu platí, že mnohem lépe si jej vychutnáte ve společnosti stejně naladěných přátel a diváků, srdečně zveme všechny příznivce československých filmů a komedií, aby dorazili a tuto veselou atmosféru nám pomohli vytvořit," uzavírá svou pozvánku Radek Šmíd. Vstupné na jednotlivá promítání je 50 Kč pro dospělé a 25 Kč pro děti. Pokud si zakoupíte lístky na oba filmy, dospělí zaplatí 80 Kč a dětí 40 Kč. Občerstvení bude zajištěno na místě.

(rš)