Koncert Na Broadway s Adamem Plachetkou: Impossible dream, na kterém se budou hrát a především zpívat muzikálové melodie, doprovodí Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou předního českého dirigenta Tomáše Netopila. Podkrkonošská metropole se 16. října v 19 hodin stane místem prvního uvedení koncertu v Evropě. Z Trutnova zamíří do hlavního města.

Festival Trutnovský podzim každoročně představuje ve společenském centru UFFO české i zahraniční umělce. Jedinečnou akcí letošního ročníku bude právě koncert operního pěvce a sólisty Metropolitní opery v New Yorku Adama Plachetky. V podání českého barytonisty, který stál na nejslavnějších jevištích světa, si mohou posluchači vyslechnout přehlídku muzikálových skvostů z klasických i současných děl. Adam Plachetka zazpívá skladby Clauda-Michela Schönberga (Les Misérables), Leonarda Bernsteina (West Side Story), Andrewa Lloyda Webbera (Cats), Fredericka Loeweho (My Fair Lady) a řady dalších.

„Interpretace kvalitních muzikálových skladeb ve spojení Adama Plachetky a Tomáše Netopila, přinese divákům výjimečný zážitek,“ říká k projektu ředitel Uffa a pořadatel festivalu Libor Kasík. „Pro Trutnov a jeho festival je tento koncert velkou událostí. Už v minulosti Adam Plachetka na festivalu vystoupil a měl skvělý ohlas. Jsme rádi, že ho můžeme opět přivítat,“ dodává Libor Kasík. Letošní 37. ročník hudební přehlídky nabídne další pestrou paletu účinkujících. Potrvá do konce října a koná se pod záštitou města Trutnova.