Část kreseb je zaměřená na vědu, školství a zdravotnictví, řekl ČTK Alexandr Hrabálek, proděkan Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové, pod kterou muzeum spadá.

Kresby jsou umístěné v loni otevřené suterénní expozici nazvané Z apatyky do fabriky, která přibližuje výrobu léků a lékových přípravků. „Výstava je na chodbě, ze které se vchází do jednotlivých místností expozice," řekl Hrabálek. Podle něj je zatím výstava připravená na tři roky, s tím, že se její konání může prodloužit o další dva.

Podle spoluautora výstavy Milana Duse je tématu školství, vědy a zdravotnictví věnovaná zhruba polovina kreseb. „Zbytek, to jsou Renčínovi takzvaní zemití filozofové, jak je všichni známe, ve vinném sklepě, na rybách, za sporákem. Je neuvěřitelné, že i když většina kreseb vznikla už před nějakým časem, jsou všechny aktuální, jako by je autor namaloval dnes, mnohým z nich čas ještě na síle přidal," uvedl ve vydání Mladé fronty Dnes pro Královéhradecký kraj Dus.

Kreslíř, ilustrátor a karikaturista Vladimír Renčín se narodil 6. prosince 1941 v Pečkách, své kresby s postavičkami Dlabáčka, Rambouska a Marie publikoval v různých novinách, časopisech či knihách. V roce 2014 kvůli těžké nemoci s pravidelným kreslením přestal.