Expozice s názvem www.udalosti.com je výběrem prací z posledních dvou let. Saudek ve svých obrazech ustavuje zvláštní souvztažnosti, kontaminuje minulost přítomností. Na realizaci skic používá výstupů z počítače, při tvorbě finálního díla klade důraz na fyzický kontakt s plátnem a barvou. Svým subtilním, ale jasně vyprofilovaným uměleckým projevem se řadí k autorům, kteří čerpají z postmoderní estetiky a přinášejí smíření v propojení kontrastů.

„V Trutnově představí David Saudek díla z cyklů Zmizelé záznamy a nové obrazy z cyklu My VVVay. V nových obrazech z roku 2012 klade větší důraz na aktuálnější situace na mediální scéně, v kontrastu s předchozí tvorbou z předchozích dvou let, která byla orientována nadčasověji,“ popisuje blíže   Paulina Skavova.

David Saudek (1966) je výrazným představitelem umělecké generace, která na kulturní scénu nastoupila v 90. letech. Studoval AVU v Praze v Ateliéru sochařství profesora Stanislava Kolíbala a v Ateliéru nových médií a filmu. „Ve svých obrazech se snaží zachytit realitu tak, jak ji cítí. Používá při tom technicistních prvků, využívá sedimentů kulturní historie lidstva (pravěk nástěnné malby z jeskyní Altamira, Lascaux, egyptské hieroglyfy, judaismus, islám) ve spojitosti s novodobými symboly, logy, značkami, slogany, které někdy přetváří a naplňuje novými obsahy,“ přibližuje umělcovo dílo kurátorka výstavy a Národní galerie Rea Michalová.