Dnes zavítá do Uffa divadlo VOSTO5, které ke 101. výročí od úmrtí Hanče a Vrbaty vytvořilo loutko-herecké představení pod názvem Slzy ošlehaných mužů. Tragický příběh uvidí od 19 hodin diváci v rámci abonentní skupiny Divadelní delikatesy.

Bohumil Hanč a Václav Vrbata se do historie českého sportu nezapsali jen úžasnými výkony, ale také svým tragickým úmrtím.

O Velikonocích roku 1913 během závodu v běhu na lyžích na 50 kilometrů na hřebenech Krkonoš kvůli náhlé změně počasí zemřeli. Jejich osudový příběh ztvárnilo divadlo VOSTO5.

Tento soubor nepřijíždí do Uffa poprvé. „Trutnovské publikum ho dobře zná. Například v loňské sezóně sem jeho členové zavítali s úspěšným představením Dechovka, při kterém diváky zanesli do doby, kdy vedle sebe žili Češi a sudetští Němci," připomněl ředitel Uffa Libor Kasík.

Tentokrát divadlo VOSTO5 představí originální zpracování zmíněné tragické události. Scénář a režii připravil Ondřej Cihlář. V hlavních rolích se představí Ondřej Bauer, Kristýna Liška Boková, Tomina Jeřábek a Petr Prokop. „Tentokrát jsme vybrali hru, která by měla být blízká všem lidem žijícím v regionu Krkonoš," upozornil Libor Kasík.