David Gránský, Jakub Kohák, Anna Polívková, Jitka Sedláčková, Oldřich Navrátil. Ale také místní obyvatelé, které chce režisér obsadit do komparzních rolí. Komedie s hvězdným obsazením ponese název Špindl a bude se odehrávat takřka výhradně v tomto horském středisku. „Kromě úvodní a závěrečné scény, které budou v Praze, se vše ostatní bude natáčet pouze ve Špindlerově Mlýně, celkově tedy tak 95-98 procent filmu," prozradil Deníku režisér Milan Cieslar. Filmový štáb, který v minulých dnech obhlížel lokality a prováděl casting do komparzních rolí, se nastěhuje do Špindlerova Mlýna na pět týdnů. Točit se začne ve čtvrtek 23. února. „Kromě nedělí se bude natáčet každý den, často i dvanáct hodin," upřesnil režisér filmu, jenž má připraveno více lokací. Scény se budou odehrávat na sjezdovce, v restauracích, hotelech, boudách i ve městě.

Komedie Špindl se bude točit s Kohákem a Polívkovou

Milan Cieslar se rozhlíží po music baru Silver Rock. „Tyhle reklamy půjdou dolů, tamhle to budeme muset nasvítit," diskutuje s kolegy. Režisér chystaného filmu Špindl si byl prohlédnout místa, na kterých se začne natáčet za necelé dva týdny. Ve Špindlerově Mlýně stráví filmaři více než měsíc, točit se tam bude do 28. března.

NA SJEZDOVCE SE OBJEVÍ I MAREK VAŠUT

„Je to příběh tří sester, které se dostanou do Špindlu zásluhou jedné, která jim koupí prodloužený víkend a vypadnou z Prahy ze svého obvyklého způsobu života," přiblížil filmový děj režisér Cieslar. „Pobyt na horách pro ně slouží jako katalyzátor, aby si uvědomily, že život je také o tom, aby našly životní lásku a přehodnotily zaběhlé koleje svého života. Špindl je plný okamžiků, které jsou více či méně dramatické v komediální rovině," odtajnil hlavní dějovou linku.

Jakub KohákZdroj: archiv Darujeme.czÚstřední role sester připadla Anně Polívkové, Anitě Krausové a Kateřině Klausové. V klíčových mužských rolích se představí David Gránský s Jakubem Kohákem jako členové barové kapely. Oldřich Navrátil s Jitkou Sedláčkovou vytvoří retro pár, který jezdí do Špindlu celý život. Na sjezdovce se objeví i Marek Vašut. Filmařských destinací bude hodně. „Natáčet budeme ve Svatém Petru, Medvědíně, Mísečkách, vyhlídce Harrachova skála, restauracích, hudebním klubu a ubytovacích zařízeních. Kulisa Špindlerova Mlýna je dekorací celého filmu," řekl režisér, který do Krkonoš zavítal poprvé začátkem ledna, aby se štábem vyhledali vhodná místa. „Ale v Krkonoších jsem rozhodně poprvé nebyl. Jako kluk jsem jezdil velmi často na Benecko, jak v zimě, tak v létě. Pobyty na tamní Hančově boudě byly výborné," zavzpomínal Milan Cieslar, který má za sebou pestrou škálu filmů jako Colette, Dešťová víla, Duše jako kaviár či seriály Znamení koně nebo Na vodě.

„Dostal jsem nabídku, scénář Jaroslava Sauera mi přistál v mailu. Ale hned jsem ho neotevřel a pak na něj zapomněl. Až po urgenci kolegů jsem si ho přečetl a k mému překvapení jsem zjistil, že text je milý a zavdávající pocit rodinné komedie, na kterou jsem chodil rád do kina," přiznal.

BUDE TĚŽKÉ UHLÍDAT VLČÁKY PO NOCÍCH?

Filmaři stráví ve Špindlerově Mlýně nepřetržitě více než měsíc, natáčení potrvá od 23. února do 28. března.

Nebude problém udržet na uzdě vlčáky typu Jakuba Koháka a spol.? Z toho režisér obavy nemá, místo flámů v místních barech očekává tvrdou práci. „Sice bývá příležitost večer se potkat a odreagovat, nicméně všichni jsou profesionálové a vím, že budou ráno na place připraveni," ujistil Milan Cieslar. „Přeci jen to bude dvanáct hodin na nohou a to je dost dřina pro celý štáb. Představa, že filmaři jsou bohémové, kteří flámují do čtyř ráno a pak jdou točit, je často dost naivní. To by nikdo nevydržel, protože se začíná třeba v šest hodin ráno a končí v šest večer, s jednou čtyřicetiminutovou polední pauzou. A točí se i noční směny, od čtyř odpoledne do čtyř ráno," popsal natáčecí harmonogram.

Režisér u herců prověřoval, jak jsou na tom s lyžováním. „Těžko by zvládli scény, pokud by na lyžích nikdy nestáli. Většina lyžuje hodně aktivně. Třeba jedna z hlavních hrdinek, herečka Anita Krausová, dokonce teď dělala lyžařskou instruktorku v Kitzbühlu."

Ve špindlerovské komedii zbývají ještě neobsazená místa v komparzu, do kterých chce štáb obsadit místní lidi z regionu Vrchlabska. Přihlásit se můžou u castingové agentury G casting (mail: gcasting@email.cz). „Je to možnost být součástí filmu, lidé se mohou ozvat do začátku natáčení," potvrdil režisér Milan Cieslar.