„Vrchlabské slavnosti jsou nejstarší akcí svého druhu v Krkonoších a těší nás, že kromě místních a přespolních tu můžeme každoročně přivítat mnoho hostů z opačných koutů republiky či zahraničí," říká pořadatel Petr Ticháček. „Akce není pouze o pivu, ale o přátelském setkání, atmosféře a rodinné pohodě," dodává. Jeho slova potvrzuje i pohled na celodenní program, a to nejen pro dospělé. „Na travnaté ploše vedle náměstí vyroste Indiánský park s teepee, totemem, zájemci tu budou vyrábět čelenky, tomahavky, náhrdelníky, malovat nebo stopovat zvířata. Nebudou chybět skákací hrady a další aktivity a to vše zcela zdarma," vypočítává Ticháček.

Milovníky zlatavého moku osvěží pípy z dvanácti pivovarů. Zájemci o výuku správného čepování se mohou zúčastnit Pivní školy Jardy Učíka, který je držitelem titulu Nejlepší český výčepní a je vicemistr světa s titulem Pilsner Urquell Master. Ani letos nebudou chybět pivní soutěže či v případě nepřízně počasí pivní stany.

Zvukovou kulisu celému dni dodá hudební program, který úderem 10. hodiny odstartuje vystoupení Big Bandu Základní umělecké školy. Během dne se na pódiu vystřídá jedenáctka kapel a interpretů jako například Ready Kirken, Tři sestry Banditos nebo Alibi Rock. Navečer program vygraduje vystoupením Petra Koláře s kapelou a po něm jako hlavní hřeb večera vystoupí Ivan Mládek s jeho Banjo Bandem. Legendární bavič s sebou přiveze celý ansámbl, který diváci znají i z televizních pořadů. „Samozřejmě, že přivezeme s sebou Lenku Plačkovou i Lenku Šindelářovou. Nemůžeme se jich zbavit," říká s tradičním humorem Ivan Mládek.

Soutěž s Deníkem

Krkonošský deník připravil ve spolupráci s pořadateli pivních slavností soutěž o lístky zdarma. Dvě vstupenky a měsíční předplatné Deníku získávají: Tereza Skalová, Michaela Jónová a Pavel Potclan.

(njt)