Návrat ke kořenům prvních ročníků Benátské noci. Tak za pořadatele charakterizuje druhý ročník rodinného festivalu Maloskalská noc Pavel Mikez.

Hudební přehlídka začne už zítra v Malé Skále. Areál je připraven a pomalu se podle slov pořadatelů „zabydluje". „Parkovacích míst je dost v okolí na sousedních loukách směrem k Líšnému. Přímo v areálu poskytujeme možnost stanování. Připravili jsme množství různých slev, třeba pro ty, kteří přijedou na kole po nové cyklostezce Greenway Jizera. Sleva je pro seniory, účastníky Líšenských pochodů, připraveno je také speciální rodinné vstupné," vypočítává Pavel Mikez.

Lidé, kteří na festival jezdí, se těší na oblíbenou neckyádu. Ta začne v sobotu dopoledne od 9 hodin na Jizeře. Účastníci mají na festival vstup zdarma, areál bude otevřen ve 12 hodin. Kromě hudebního programu zde bude k dispozici cirkus i písečná pláž. „Vůbec poprvé v našem regionu si zájemci budou moci vyzkoušet jednu velkou novinku poslední doby – bumperball. Malé i velké kluky zaujme nefalšovaná tanková bitva velkých modelů v měřítku 1:10," upozorňuje Pavel Mikez.

Hlavní hvězdou festivalu jsou slovenští No Name, kteří Malou Skálu důvěrně znají od časů Benátské noci a rádi se sem vracejí.

Z dalších vystupujících jsou to Aneta Langerová, písničkář Jiří Schmitzer, legendární Plavci, přijede i Michal Hrůza, který s muzikou začínal před lety v nedalekém Turnově. Samotný hudební program začíná v sobotu od 14 hodin.

Pavel Charousek