„Jak známo, tuzemské legendy na Trutnoff patří a těší se zde vřelému přijetí," vysvětluje zakladatel festivalu Martin Věchet angažování Richarda Müllera. Ten na přehlídce vystoupí s kapelou a podle nedávného koncertu na pražském Metronomu se dá říct, že slovenský zpěvák je v dobré formě.

Pestrobarevnou mozaiku festivalu doplní novozelándská skupina Fat Freddy's Drop, která si v Trutnově odbude tuzemskou koncertní premiéru. Jejich hudba je směsicí jazzu, soulu, hip hopu, klasického reggae, rhythm&blues, disco i housu či postpunku.

I letos přijede Horňácká cimbálová muzika Petra Mičky, která je známá například společnými vystoupeními se swingovým a bigbandovým orchestrem Melody Makers Ondřeje Havelky. „Letos bude cimbálovek ještě víc a zasáhnou i viditelněji do celého festivalu. Útočiště budou mít v Undergroundovém stanu, zákulisí či ve zvětšeném stanu Knihovny Václava Havla," slibuje Marta Věchetová.

Festival Trutnoff se koná od 18. do 21. srpna v areálu Bojiště. Už dříve pořadatelé ohlásili kapely Fear Factory, Parov Stelar, Skunk Anansie, Soulfly či zpěváky Bena Caplana a Jakea Bugga. Z tuzemských interpretů vystoupí Stromboli, Jiří Schmitzer či Robert Křesťan se skupinou Druhá tráva.