V rámci oficiálního programu ojedinělé akce, která si už stačila získat velký ohlas nejen v Čechách, se představí pět zahraničních a osm českých souborů. Pro začátečníky i pokročilé budou připraveny workshopy se zahraničními i českými lektory, na páteční i sobotní večer se chystají i nezbytné hudební party.

Nechybí La Putyka

„Před dvěma lety to byl pro řadu lidí tak trošku šok, ale veskrze pozitivní. Ještě před sebou vidím, jak roztodivné pohyblivé konstrukce či originální zahraniční performeři rozzářili lidem oči. I pro tento rok chystáme lahůdky do ulic, největší hvězdy budou samozřejmě vystupovat v Uffu," nastínil ředitel festivalu Libor Kasík.

Mezi vystupujícími nebude chybět český soubor La Putyka, který u nás propojení akrobacie a divadla zpopularizoval. Letos přiveze představení Risk. „Kromě nových tváří se mohou diváci těšit i na nové disciplíny, živou hudbu, projekce, ale i létající nože nebo šálek kávy v sedmimetrové výši," přibližují zástupci souboru. Představení je už v současné době vyprodané. Lístky lze ještě získat na další hvězdu festivalu, francouzské La Muerte. Ani tady ale není radno váhat.

Vystoupí v ulicích

Řada umělců ale vystoupí také v ulicích, kde se s „novým" cirkusem mohou seznámit i náhodní chodci. Některé z vystoupení Cirk Uffu jsou určena speciálně dětem.