Šestadvacátý ročník festivalu přichází s dalšími novinkami v programu. V areálu Na Bojišti vystoupí legendární country zpěvák Wabi Daněk a to jak sólově, tak společně se skupinou Ďáblovo stádo.

„Wabi Daněk s Ďáblovým stádem, který vystoupí po Winnetouovi a Nšo-či, bude jedním z letošních neobvyklých a mimořádných vystoupení. Wabi Daněk na rockových či undergroundových festivalech nevystupuje. Volně tak navazujeme na tradici zvaní neobvyklých hostů, která začala v polovině devadesátých let vystoupením pozapomenutého Banjo Bandu Ivana Mládka a pokračovala až ke královně Evě Pilarové," říká zakladatel Open Air Festivalu Trutnov Martin Věchet.

Premiérově na festivalu vystoupí také Ester Kočičková se skupinou Ogari nebo Blanka Šrůmová s Garden Party. V undergroundovém stanu se objeví známý herec Oldřich Kaiser, který kromě svého vystoupení s písničkářkou Dášou Vokatou, bude navíc předčítat básně Ivana Martina Jirouse a naváže tak na loňské recitování svého kolegy Jiřího Lábuse. A ještě na jednu tradici z loňska se bude letos navazovat. Celý festival bude zahájen ekumenickou bohoslužbou, kterou odslouží katolický kněz Anton Otte. Návštěvníky festivalu také letos čekají nejrůznější debaty se zajímavými osobnostmi, jako například se zakladatelem protikorupčního fondu Karlem Janečkem. Cena vstupenek zůstává stejná jako v loňském roce.

Vladimíra Junková