V přírodě, popáté a opět zdarma. Tak proběhne festival Kozafest v areálu Zrcadlové kozy u Turnova. Pátý ročník se koná dnes 23. června od 14 hodin. Na pódiu zahraje deset kapel.

„Naším cílem je, aby si kapely zahrály na velkém pódiu, na vynikající aparát a návštěvníci akce si to všechno užili. Kozafest nechce být nějakým megafestivalem, ale přehlídkou pohodovou. Vždyť začínají prázdniny. Pro nás je to také splnění snu z mládí, mít jednou festival na břehu Jizery, kde by šlo hlavně o dobrou muziku a nutně by nemusely hrát největší rockové hvězdy," přiblížil za pořadatele Leoš Gerlich.

Na festivalu vystoupí převážně kapely z okolí. Ve 14 hodin zahájí akci crossover metaloví Pavoucy.

Všechny kapely budou hrát zhruba 40 minut. Na své si přijdou hlavně milovníci tvrdších stylů rocku, metalu, hard rocku ale i hardcoru. Akce bude končit kolem jedné hodiny ranní. Poslední vystoupí rocková banda Hallodrn. Vstup je volný.

Prvorepubliková vyhlášená výletní restaurace Zrcadlová koza v malebném místě u Jizery jen kousek od rušného centra Turnova chytá druhý dech.

Nový majitel zakoupil objekt v 2007 ve značně zanedbaném stavu. Od té doby probíhá po etapách rekonstrukce a úprava přilehlých pozemků.

Záměr je jednoznačný: navrátit Zrcadlové koze její dřívější věhlas.

Současný areál podle provozovatelky Rozálie Dolanské nabízí víkendové grilování, domácí kuchyni pro malé i velké, dětské hřiště – houpačky, kolotoče, trampolíny, pískoviště, je tu hřiště pro plážový volejbal, travnaté hřiště, pořádat se tu dají firemní večírky, rodinné oslavy aj.

„V letošní sezoně máme dvě novinky. Pořádáme pravidelné vyjížďky na koních, což ocení hlavně dětští návštěvníci, k dispozici je také půjčovna lodí a raftů, zájemci mohou sjet úsek Jizery z Malé Skály až k Zrcadlové koze," uvádí Rozárie Dolanská.

KOZAFEST 2012

festival zdarma

Kdy: sobota 23. června od 14.00

Kde: v areálu Zrcadlová koza 
v Dolánkách u Turnova

Line-up
14.00 PAVOUCY
15.00 IN TOUCH
16.00 DOKTOR TRICERATOPS
17.00 HUSH
18.00 SWANFLOWERS
19.00 ALL FRIENDS DEAD
20.00 TARTAR O:S
21.00 RED BARON BAND
22.00 SILENT SESSION
23.00 RAIN
24.00 HALLODRN