ÚTERÝ 10. LISTOPADU
Furtluftdurch Tour – zábavný program populárního baviče Zdeňka Izera, v němž se diváci setkají s jeho jedinečným a nezaměnitelným humorem. Jako vždy přijdou na řadu oblíbené zábavné scénky, parodie nejrůznějších televizních pořadů a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Vystoupení je opět obohacené nejrůznějšími zábavnými kostýmy a převleky. Zkrátka těžký útok na vaši bránici, který si rozhodně nenechte ujít! Partnerkou Zdeňka Izera v novém programu bude opět zpěvačka a finalistka prvé řady Superstar Šárka Vaňková.
Kde: Uffo Trutnov
Kdy: od 19.00 hodin

STŘEDA 11. LISTOPADU
Z Grónska až do Rudníku – povídání a promítání autorského filmu. Grónsko se Aleně a Jaroslavu Klempířovým stalo doslova druhým domovem. Za léta pracovních pobytů poznali krásu zdejší přírody – tolik drsné, přitom fascinující, nezapomenutelné. Poznali život Gróňanů a toto poznání jim nadobro změnilo pohled na život. Stali se zajatci své touhy po blýskajícím se ledu, zářivém polárním slunci, polární noci a hlavně po lidech tak přátelských.
Kde: Klub 51 Rudník
Kdy: od 18.00 hodin

Martin a Sněhulkové – akce pro děti. Znáte Sněhulky? Sympatické bytosti, které nejsou ze sněhu, ale nade vše ho milují. Rádi ve sněhu skotačí, sáňkují, lyžují, koulují se. Setkat se s nimi můžete na tradiční oslavě svátku sv. Martina. Po jeho příjezdu se v lampionovém průvodu vydají společně s vámi na Krakonošovo náměstí. Jako každoročně čeká děti sladká odměna a Sněhultéka s DJ Pepsonem, při které si mohou pěkně zaskotačit.
Kde: sraz před Uffem Trutnov
Kdy: od 17.00 hodin

Vražda sexem – divadelní představení. Skvěle napsaná anglická komedie o muži, jenž nemůže najít sám sebe, a jeho praktické ženě, na které je tím pádem veškeré zabezpečení domácnosti. Slovy klasika: „největší předností některých mužů je jejich žena".
Kde: kino na Rychtě Rtyně v Podkrkonoší
Kdy: od 19.00 hodin

ČTVRTEK 12. LISTOPADU
Chanson? Šanson! – činohra. Může se z prokletého básníka a hlasatele temných myšlenek stát zpěvák s andělským hlasem? A co se stane, když se potkají na jednom místě Piaf, Vysockij, Bécaud, Hegerová, Dietrich, E. F. Burian, Brel nebo Jiřina Salačová a mají k dispozici pouze jeden mikrofon? A co bude muset pro své vykoupení udělat pět duší poté , co se dostanou do pekla a potkají se s ďáblem? Hostuje Divadlo Kašpar.
Kde: Uffo Trutnov
Kdy: od 19.00 hodin

Na kus řeči o zušce, lidušce a hudebce… Přátelské setkání a vzpomínání s pamětníky, učiteli, absolventy, žáky a příznivci ZUŠ Trutnov u příležitosti 70. výročí školy a výstavy Uměním k radosti.
Kde: Muzeum Podkrkonoší Trutnov
Kdy: od 17.00 hodin

PÁTEK 13. LISTOPADU
Svatomartinský košt s kosteleckou cimbálovou muzikou. Přijďte ochutnat Svatomartinská a Svatokateřinská vína ročníku 2015. Prodej a ochutnávku zajišťuje Vinotéka U Kocoura z Červeného Kostelce.
Kde: malý kulturní sál Rtyně v Podkrkonoší
Kdy: od 19.00 hodin

SOBOTA 14. LISTOPADU
Vaťák – discopárty. Jako předkapela zahraje Divokej Bill revival.
Kde: Zábavní centrum Zálabí Dvůr Králové nad Labem
Kdy: od 21.00 hodin

Taneční odpoledne pro seniory. Vystoupí děti z mateřské školy Radvanice, k tanci a poslechu hraje kapela Kocábka.
Kde: malý sál Pensionu Radvanice
Kdy: od 14.00 hodin

NEDĚLE 15. LISTOPADU
Pohádky Kocoura Mikeše – dětské divadelní představení pro děti od 3 let. Hostuje Divadlo Gong.
Kde: Uffo Trutnov
Kdy: od 15.00 a 17.00 hodin

ČTVRTEK 19. LISTOPADU
Vzpomínání na Karu s Josefem Vikem – beseda. U příležitosti uspořádané výstavy o historii podniku Kara Trutnov připravilo muzeum besedu s panem Josefem Vikem (1932), který byl v tomto podniku v letech 1957-1991 zaměstnán jako výtvarník a vedoucí reklamy a propagace. Josef Vik v rámci besedy zavzpomíná nejen na svou zajímavou práci, kdy byl např. autorem kožešnických expozic Kary na mezinárodních veletrzích (Frankfurt nad Mohanem, Moskva), ale i na těžké podmínky v závodě prvovýroby v Trutnově-Poříčí, na bývalé spolupracovníky, ale také na modelky podniku Kara atd.
Kde: Muzeum Podkrkonoší Trutnov
Kdy: od 17.00 hodin

PÁTEK 20. LISTOPADU
Maroko – život v sousedství Sahary – cestopisná přednáška. Manželé Špillarovi vás zvou na výlet do dávných časů, do pohádek Tisíce a jedné noci, do země hlubokých kontrastů.
Kde: kino na Rychtě Rtyně v Podkrkonoší
Kdy: od 18.00 hodin

Voxel, Sebastian, Light & Love – discopárty. Voxel patří k nejvýraznějším hudebníkům nové generace. Získal hned několik ocenění, stal se například Hvězdou internetu v loňském ročníku ankety Český slavík, je objevem Óčka pro rok 2013, na cenách Anděl 2014 byl nominován v kategorii Objev roku…
Kde: Zábavní centrum Zálabí Dvůr Králové nad Labem
Kdy: od 21.00 hodin

NEDĚLE 22. LISTOPADU
Bačkůrky a stará botičkárna – činohra pro děti od 5 let. Hostuje divadlo Pruhované panenky.
Kde: Uffo Trutnov
Kdy: od 16.00 hodin

ÚTERÝ 10. LISTOPADU
Taje Thajska – cestopisná přednáška. Na cestě se vydáme do severního Thajska, které uchvátí kulturními i přírodní krásami. Bangkok prozkoumáme křížem krážem. Budeme obdivovat překrásné chrámy a zlaté Budhy, sledovat buddhistické obřady. Vyhledáme Plavající jeptišku a vypustíme si ptáčky pro štěstí. Navštívíme plovoucí trhy, ochutnáme skvělou thajskou kuchyni, křupavou housenku i cvrčka…
Kde: Městské divadlo Turnov
Kdy: od 18.00 hodin

STŘEDA 11. LISTOPADU
Svatomartinské slavnosti 2015 – 2. díl cyklu Zámecká trilogie o víně 2015. Prezentace a ochutnávka svatomartinských vín pod odborným vedením someliera Ondřeje Kuříka z Nové Paky. Kulturní program: skupina Alejmelí. Prodej vybraných druhů vín.
Kde: sklepení zámku Lomnice nad Pop.
Kdy: od 19.00 hodin

Laponskem na lyžích i pěšky– nová cestovatelská beseda Pavly Bičíkové s promítáním velkoplošných fotografií a videí o letním a zimním putování s batohem na zádech drsnou švédskou divočinou za polárním kruhem – Laponskem.
Kde: předsálí KC Golf Semily
Kdy: od 19.00 hodin

ČTVRTEK 12. LISTOPADU
Galavečer Poetika. Každoroční slavnostní vyhlášení recitační soutěže Poetika letos obohatí hned dva zajímaví hosté. V Městském divadle totiž vystoupí kromě vybraných vítězů soutěže také básník J. H. Krchovský a slovenská zpěvačka Katarzia. J. H. Krchovský je slovy učebnic jedním z nejvýraznějších tvůrců vzešlých z pražského undergroundu 80. let. Zároveň je jedním z neosobitějších českých spisovatelů současnosti. Na galavečeru Poetiky začne autorským čtením a po něm zahraje ještě s Krch-Off-Bandem. Svérázná básnířka, autorka písní a zpěvačka Katarzia bývá přirovnávána k raperům s kytarou či přímočarým punkovým písničkářkám. Katarzia je ale jiná, jako by se v jejích písních stále ozývalo dětství, kdy začala psát své první básničky.
Kde: Městské divadlo Turnov
Kdy: od 18.00 hodin

Mezi Prahou, Vídní a Římem – vernisáž k výstavě, nad kterou přijal záštitu současný pražský arcibiskup a kardinál Dominik Duka. Nejprve se od 17.00 hodin v kostele sv. Vavřince uskuteční mše svatá, jejímž hlavním celebrantem bude právě Dominik Duka, poté proběhne vernisáž, na níž bude představen další z významných členů hraběcího rodu z Harrachů – kardinál Arnošt Vojtěch Harrach, arcibiskup pražský.
Kde: Krkonošské muzeum Jilemnice
Kdy: od 18.30 hodin

PÁTEK 13. LISTOPADU
Koncert PSO ve znamení italské opery „Gusto di Italia", tak zní název koncertního programu Podkrkonošského symfonického orchestru, ve kterém orchestr pod vedením šéfdirigenta Graziana Sanvito zahraje především výběr známých částí ze slavných italských oper.
Kde: KC Golf Semily
Kdy: od 19.30 hodin

SOBOTA 14. LISTOPADU
Svatomartinská s ochutnávkou moravských vín. V průběhu celého večera můžete ochutnávat vzorky svatomartinských i jiných vín přímo od moravského vinaře. K tanci i poslechu hraje Koneckonců.
Kde: SD Jilm Jilemnice
Kdy: od 20.00 hodin

Country večer. Hlavním hostem večera je kapela Rusty Strings, která se věnuje tradiční americké muzice zvané bluegrass. Často zabrousí i do vod starších – k old time, a mladších – country. Snaží se přiblížit co nejvíce praotcům a pramatkám této muziky, tak zpívají v anglickém jazyce. Jsou veselá partička a nebaví je staticky postávát na pódiu, proto do sebe během vystoupení narážejí těly i nástroji, používají totiž jen jeden mikrofon. Dále vystoupí skupina Cepáci.
Kde: KC Golf Semily
Kdy: od 19.00 hodin

PONDĚLÍ 16. LISTOPADU
Inflagranti a Josef Vojtek. Elektrické smyčcové trio Inflagranti a doprovodná kapela přijíždí na podzim do Turnova, jako speciální host vystoupí s hudebnicemi zpěvák kapely Kabát Josef Vojtek.
Kde: KC Střelnice Turnov
Kdy: od 20.00 hodin