Tvrdá práce v tvrdých podmínkách. Zhruba takové je konstatování aktérů po natáčení videoklipu k písni zpěvačky Kamily Nývltové s názvem Je to hřích. Tu pro ni složil zpěvák Václav Noid Bárta a otextovala Petra Cvrkalová.

„Mám k této skladbě osobně hluboký vztah. Hledala jsem v ní odpověď na otázku života a smrti, se kterou jsem se nedávno setkala téměř tváří v tvář. Když jsme píseň natáčeli ve studiu, zemřela mi sestra Eliška a ve mně to zanechalo mnoho otevřených otázek. Všechny mé pocity se v té písni odráží," říká nezvykle velmi vážně Kamila.

A protože klip i píseň souvisí s Kamilinou rodinou, Václav Noid Bárta rozhodl, že se musí natočit tam, kde je doma. Proto se všichni sjeli do Rtyně. Nakonec si vybral lokalitu Na Skalce a pak jezero u zámku Bischofstein.

„Je tu nádherně, překrásná příroda. Kamčin otec a rodinný přítel Olda Brát mě vzali do auta a protáhli mě po okolí , byl jsem naprosto unesen. Tady je to ráj pro filmaře. Určitě se sem vrátím, mám spousty nápadů. Je to inspirující kraj. Když jsem viděl tu vodu, takové to přírodní jezero na Bišíku, bylo jasný, že tady budeme točit. Sice byly holky vyrychtovaný, protože všude bylo mokro, bláto, špína a hrozná zima a ony měly jen dlouhé šaty, ale výsledek bude stát za to," je si Noid jistý.

Natáčení Kamila vzala velmi osobně. A protože má klip příběh, ve kterém hledá svou sestru, přizvala si na pomoc modelku Gábinu Dvořákovou.

„Točilo se od rána až do noci. U jezera byla tma a hrozné mokro, všude mlha, bláto, mokré listí. Všichni si dávali sakra bacha, aby někdo v nevábně vypadajícím ledovém jezeře neskončil. Nakonec tam zahučel fotograf Vláďa. Naštěstí neutopil foťák. Všem nám zatrnulo," podělila se o zážitky Kamila Nývltová, když byla několik hodin oblečená jako by venku bylo 30 stupňů.

Nakonec ale vše přežila bez újmy. „Musím to ustát, teď mám hodně vystoupení v muzikálech a na plesech. Čekají mě první výběrová kola soutěže Česko zpívá a focení na titulní stranu módního časopisu. Také natáčení singlu a příprava narozeninového koncertu," nastínila nejbližší pracovní program.