Představení beze slov o posedlostech každodenního života mohou zhlédnout i diváci v Trutnově! Koná se ve čtvrtek 18. května od 19 hodin. Zastavení performera v Podkrkonoší, které se už chystá na oblíbený festival Cirk-Uff, je jedním z pěti které absolvuje v Čechách.

Etienne Manceau se poprvé českým divákům představil v rámci festivalu nového cirkusu Cirkopolis 2015 v pražském Paláci Akropolis. Radim Vizváry, čerstvý držitel Thálie, ho tedy charakterizoval slovy „Výrazná herecká osobnost, originální nápady a banální minimalismus". Podle Vizváryho Manceau „pracuje s miniaturními rekvizitami stejně tak dobře jako akrobat pracuje se svým tělem".

Představení beze slov vypráví o malých posedlostech každodenního života, těch maličkostech, ze kterých je nám někdy až zle a někdy nás dohánějí k šílenství. Etienne ve své inscenaci sleduje jediný cíl – připravit si čaj. S naléhavou jemností a klidem ztvárňuje každodenní činy, na kterých se všichni podílíme. Představení VU osciluje mezi hrou s objekty, miniaturou, cirkusem a nedobrovolným klaunstvím. Je sólem pro manipulátora každodenních předmětů, precizního, jemného a až příliš spořádaného. Na rozdíl od hyperaktivních lidí se zajímá o věci, které mohou působit až směšně nebo neškodně, ale v jeho hlubokém a upřímném přístupu se zdají být velmi důležité.

Etienn ManceauZdroj: Archiv

(tz, jm)