V pátek večer se zde jako hlavní hvězda večera představí zpěvák Ondřej Ruml za doprovodu Matej Benko Quintetu. Ti všichni společně v roce 2014 nahráli vysoce ceněné album Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha, na němž dali písničkám z kategorie „rodinné stříbro" novější zvuk, zachovali ale jazzový ráz, kterým je Ježkova tvorba pověstná. Na jejich pátečním vystoupení dojde zajisté i na písně z tohoto alba. Před nimi vystoupí známí turnovští (nejen) jazzmani Josef Uchytil a Jindřich Bada se svým Duo Bigbandem a hosty.

Všichni pravověrní jazzoví fanoušci si jistě nenechají ujít ani sobotní program, na němž se v hlavním čase představí jeden z nejvýznamnějších českých jazzových hudebníků, multiinstrumentalista a skladatel Jiří Stivín. V programu zazní převážně jeho vlastní skladby, ale dojde i na jazzové úpravy lidových písní, jazzové standardy, free jazz a další neočekávané kombinace. Jeho vystoupení bude předcházet koncert skvělého domácího Lédl Jazz Q.

Pátek 17. března – 19.00 hod. – Duo Bigband & hosté, 20.30 hod. – Ondřej Ruml & Matej Benko Quintet.

Sobota 18. března – 19.00 hod. – Lédl Jazz Q, 20.30 hod. – Jazz Kvartet Jiřího Stivína. KC Střelnice.

Loutkáři startují třídenní maraton

Turnov - Sál městského divadla se už dnes zaplní diváky. Čeká je třídenní maraton loutkářských pohádek jedenácti souborů. Nejlepší z nich mohou počítat s nominací na republikové soutěže, ti, kteří nejvíce zaujmou diváky, obdrží putovní cenu přehlídky Turnovský drahokam. Nejpilnější z dětí, které za tři dny navštíví nejvíce představení, získají ceny. Hlavní je marioneta Kašpárka, další dostanou poukazy na zájezdy, vstupenky do fitcentra, do sportovních stadionů nebo dorty místních výrobců.