Akce se konala na oslavu Mezinárodního dne tance, který sice připadl už na 29. dubna, ale z organizačních důvodů bylo třeba oslavu o několik dnů posunout. „Vystoupení sledovalo několik desítek občanů města a tanečníci se snažili předvést jak individuální taneční prvky hraničící s akrobacií, tak i hromadné choreografie," sdělila trenérka Lucie Sýkorová. Ohlas u diváků byl tak velký, že tanečníci přidávali další a další ukázky svých dovedností.

Pro mnoho lidí to bylo první setkání s touto taneční skupinou. „Působíme od roku 2005, ale první čtyři roky jsme se věnovali tanci pouze rekreačně. Nyní se řadíme mezi soutěžní skupiny.Věnujeme se stylům street dance," prozradila Sýkorová. Taneční skupinu tvoří asi sedmdesát členů, jedná se především o dívky. Chlapců tu působí dvacet. Nejmladší člence jsou 3 roky, nejstarší je 23 let.

Zakladatelkou a trenérkou je Lucie Sýkorová. Právě její nadšení a přístup je ukázkou, jak důležitý může být tanec pro život. „Jsem voják z povolání a po Vysoké vojenské škole jsem byla převelena do Strakonic. I když je to 250 kilometrů, každý týden dojíždím na tréninky za svými dětmi, které jsou ochotné mi věnovat část víkendu," říká skromně vedoucí Attitude.

A že se jí daří „své" tanečníky vést k lásce k tanci, ukázalo i vystoupení na náměstí. „Tanečníci chtěli předvést více a více a místo plánovaných devíti minut jsme v centru strávili více jak půl hodiny," dodala Sýkorová.

Další vystoupení je připraveno do Hankova domu na 7. června. „V 18 hodin se představíme s tanečním divadelním projektem Rodina Attitudových alias Taková NORMÁLNÍ rodinka, kde během jedné hodiny představíme divákům všechny soutěžní taneční choreografie, několik sólových vystoupení a na závěr společný funky dance. Celý děj programu bude propojen mluveným slovem, na které budou navazovat různé choreografie," vysvětlila Lucie Sýkorová.