Ještě dříve, než se bude Špindl promítat v kinech, dostanou diváci možnost vidět film při exkluzivní předpremiéře během oficiálního otevření lyžařské sezony SkiOpening v sobotu 9. prosince ve špindlerovském Svatém Petru. Navíc za účasti Marka Vašuta, Anny Polívkové, Jana Révaie či Davida Gránského, kteří ve Špindlu hrají.

„Natáčení filmu Špindl bylo jedno z nejzábavnějších v mém životě. Scénář filmu je tak vtipný, že mě okamžitě dostal a vlastně mi ani nevadilo, že jsem musel v jedné scéně běhat úplně nahý v mrazu. Snad to nakonec diváci a hlavně divačky ocení,“ doufá jeden z hlavních mužských hrdinů David Gránský.

Ve Špindlu se točí komedie
Ve Špindlu se točí komedie, Révai si prý rád sáhne

Do zasněženého Špindlerova Mlýna vyráží sestry Eliška, Katka a Magda na dámskou jízdu. Mají v plánu si užít odpočinek, zábavu a možná i trochu milostného dobrodružství. Na svazích, ve stopách a chalupách potkají další účastníky zimních radovánek, řadu zábavných a svérázných postav. Během týdenního pobytu pak všechny zavalí lavina milostných i životních lapálií.

„Všem třem hlavním hrdinkám se ve Špindlu totálně změní život. Cesta k této změně vede přes milostná zklamání, sexuální dobrodružství a několik pořádně bolestných kocovin. Tenhle film je zkrátka ze života,“ směje se Kateřina Klausová, která ztvárnila Elišku.

Neobvyklá očekávání má Jakub Kohák. „Už jsem hrál ve filmech mnoho rolí, ale pokud nějaká z nich má opravdovou hloubku a skutečně se mi zaryla pod kůži, tak je to bezesporu role ve filmu Špindl. Věřím, že to dokáže ocenit i filmová akademie, protože Český lev by se mi na poličku do obýváku docela hodil.“

Zdroj: Bontonfilm