Expozice měla původně končit posledního září. „Rozhodli jsme se výstavu prodloužit až do 31. května příštího roku. Máme tu největší soubor prací Renaty Greiner. Jedná se o více než devadesát kreseb a obrazů," vysvětlil Antonín Rozkoš z hotelu Dorinka. Výstava je umístěna v několika sálech objektu. Návštěvníci mají možnost výstavu zhlédnout od pondělí do neděle, vždy od 11 do 18 hodin.

Prostory Městského hotelu slouží také pro další hudební a kulturní akce. V nedávné době v Květinovém sále vystupovala Yvetta Simonová či Zorka Kohoutová.

S dílem Renaty Greiner, narozené ve Dvoře Králové, se v září mohou setkat také návštěvníci zrekonstruovaného městského muzea.

„Na tuto výstavu jsme také některé obrazy zapůjčovali," doplnil Antonín Rozkoš.

V Kohoutově dvoře bude Renata Greiner, která v současné době žije střídavě v Mnichově a Nemojově, vystavovat společně s uměleckým sklářem Robertem Kaufmanem. Expozice ponese název Krásné baroko.

Motivy jejích obrazů se orientují na autorčino okolí a její záliby, především umění, cestování, starožitnosti či hudbu.

„Ze své práce grafičky jsem přinesla velmi dobrou řemeslnou techniku, smysl pro koncepty a taky hodně trpělivosti.I když mám už docela dost zkušeností, je každý obraz vždy znovu dobrodružství. Na některých obrazech pracuji i 6 až 8 týdnů," prozradila Renata Greiner.