Předchozí
1 z 6
Další

Jiří Lízler fotí světové hotely

Uměním byl Jiří Lízler obklopen od mala díky otci malíři. O fotografii jako takovou se začal zajímat až po střední škole. Nejprve ho fascinovalo natáčení videí, od nichž postupně přešel k fotografii.

Jiří Lízler.Zdroj: archiv J. Lízlera

Jeho začátky byly formou pokus omyl. Přes produktovou fotografii se dostal k focení jídla a krajinné fotografie. Tehdy si uvědomil, že může dosáhnout lepšího výsledku, když bude mít na fotografiích osoby.

Fotografie pro hotel Grand Hyatt Doha - Qatar.Zdroj: archiv J. Lízlera

Přestože si byl vědom, že nemá s tímto druhem focení tolik zkušeností, připravil si projekt Headshotů, kdy před fotoaparát stavěl obyčejné lidi, nikoliv modely.

Fotografie pro Ski Areál Herlíkovice.Zdroj: archiv J. Lízlera

Sám Jiří Lízler tvrdí: „Všechna má práce je výzva a momentálně jsem se našel v konceptuální reklamní fotografii a fotografování architektury.”

Oficiální fotografie Národního Muzea v Praze.Zdroj: archiv J. Lízlera

Zatím se nevěnuje vystavování svých prací ani účasti ve fotografických soutěžích. Zato si ho najímají klienti z celého světa, aby pro ně fotil.

Fotografie pro Boutique hotel Kahanda Kanda na Srí Lance.Zdroj: archiv J. Lízlera

V průběhu let se propracoval mezi českou špičku ve focení architektury, a to mu otevřelo dveře do světových hotelů. Kromě focení pro hotely fotí i reklamní fotky, které můžete potkávat na billboardech u silnic.

Fotografie pro reklamní kampaň společnosti Rayyan (výrobce minerálních vod).Zdroj: archiv J. Lízlera