Česká rekordmanka v maratonu si stěžuje na tristní tréninkové podmínky v Japonsku. „S olympiádou zatím nemá náš pobyt naprosto nic společného a trénovat se dá pouze na kilometrovém “okruhu” kolem stadionu. Náš tréninkový plán tedy vzal za své a nedá se kvalitně na závod připravit,“ zlobila se atletka, která je na svých pátých olympijských hrách. Třikrát závodila pod pěti kruhy jako běžkyně na lyžích.

Českou vytrvalkyni to tak dopálilo, že dokonce přemýšlela nad tím, že start v Tokiu odpíská. „Ano, napadaly mě i myšlenky na návrat domů, protože nejsem člověk, který si udělá čárku, že startuje na olympiádě.  Chtěla jsem uspět,“ prozradila na Instagramu.

Eva Vrabcová - Nývltová
Od porodu k drsnému budíčku. Vrabcová Nývltová sní o limitu, který pokoří sama

„Bohužel se ke mne informace o nemožném tréninku nedostaly, takže celá hlavní část tréninku měla být, na rozdíl od ostatních, až tady. Jediné, co se nezměnilo, je moje touha uspět. Nezbývá, než se pokusit vytěžit z minima maximum,“ vzkázala.

Pětatřicetiletá běžkyně v Trutnova tři roky nezávodila. Hned při svém prvním maratonu po návratu z mateřské ale splnila limit olympijský na nejdelší trati. Závod v Tokiu ji čeká v sobotu.