deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Jiří Špreňar

Reportér

Deník

Do Deníku jsem nastoupil v podstatě přímo z několikatýdenního stopu Pobaltím a Skandinávií. Bylo září roku 1996 a já měl ve svých 23 letech v hlavě mlhavou představou o budoucnosti. Jasno bylo jen v tom, že vydělávat si na živobytí ve fabrice na noční šichtě se neslučuje s mou představou strávené noci. Inzerát, že nově vznikající deník na Náchodsku hledá do svých řad sportovního redaktora, mi přišel jako dobrá příležitost. Nemýlil jsem se a nelituji.

Deník / Jiří Špreňar

S novinařinou jsem začal, když internet zdaleka ještě nerozhazoval svoje sítě, když přišel fax byla to událost a do tiskárny vozil fotografie autobus na lince Náchod Hradec Králové. Dříve jsem měl rajon zahrnující Broumovsko, Policko a Teplicko s okolními obcemi. Nyní bych měl vědět o všem zajímavém od Jaroměře po Broumov. Není to snadné takový kus země obsáhnout proto budu rád za vaše náměty.

Reportáže mi nabízejí možnost dostat se do centra dění, rozšířit si obzory a dozvědět se něco nového, co se pak snažím interpretovat čtenářům. Baví mě naslouchat názorovým střetům. Tam kde měl člověk předem jasno najednou vidí, že mezi zdánlivě jasnou černou a bílou jsou další odstíny.

Po práci, která nemívá předem vytyčené časové hranice, občas zbývá i čas na zábavu. 18letá dcera si už v podstatě jede svoji lezeckou stopu, a mně zbývá čas na relax ve společnosti fenky Apache, v podobě lehkého zahradničení či výroby sýrů, zákysů a jogurtů. Tyto bohumilé aktivity poctivě prokládám lenošením, ideálně při nějaké severské kriminální sérii. Když se zadaří, tak nejlepší týden v roce se odehrává na jachtě na polských jezerech s partou kumpánů. Před třemi lety jsem propadl rumovému kouzlu a rozšiřuji svoji sbírku destilátů zejména z Karibské oblasti.

< Předchozí
1 z 4
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků východních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: