Co bych dělal na Bahamách? Podivil se trutnovský podnikatel Zdeněk Rinth otázce, proč místo užívání zbytku života na pláži s doutníkem v puse a whisky v ruce jde v sedmdesáti letech tvrdě pracovat na tom, aby zachránil slavnou českou oděvní značku Kara Trutnov. Firmu, kterou prodal před třemi lety investorovi Michalu Mičkovi, se rozhodl zachránit od zániku.

Když Karu v květnu 2018 prodával, byla ve výborném stavu. Teď je na dně. Přiblížila se konci. Na začátku února na sebe sama firma podala insolvenční návrh. Zdeněk Rinth se spojil s investiční společností Natland. Se silným spoluhráčem věří v naději, že slavná značka, proslulá jako někdejší státní podnik za dob Československa, může přežít a dál fungovat. Investuje svoje peníze, energii, zkušenosti, odbornou erudici i tah na branku.

Zdeněk Rinth už značku Kara jednou udržel při životě. V roce 2001 ji odkoupil od státu. Nikdo o ni neměl zájem. Ze slavných kožešnických závodů zbyla jen čtyři písmena v hádankách pro křížovkáře. Trutnovská firma na čtyři? Kara. Společnost postavil na nohy, z nuly vybudoval uznávanou módní značku. Když si myslel, že je čas odejít v 67 letech na odpočinek a předat firmu jiným investorům, netušil, jak brutálně se změní za tři roky.

Teď přichází Rinth znovu na scénu. Podaří se mu v extrémně složité situaci zachránit Karu? Pokud ano, pak si jistě rád dopřeje whisky i doutník.